Etsi Finnverasta

Uutiset

Edellinen sivu

Katso-tunnusten käyttäminen Finnveran asiointipalvelun sisäänkirjautumisessa päättyy

Nainen käyttää kannettavaa tietokonetta.

27.11.2019

Katso-organisaatiotunnusten käyttö asiointipalvelumme sisäänkirjautumisessa päättyy vuoden 2019 jälkeen. Vuoden 2020 alusta alkaen palveluun kirjautuminen tapahtuu aina pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Asiointivaltuuksien hakeminen ja myöntäminen tapahtuu jatkossa Suomi.fi-valtuudet -palvelussa.

Kaikki keskeneräiset rahoitushakemukset, jotka on luotu käyttäjän ollessa kirjautuneena Katso-tunnuksilla, poistuvat palvelusta vuoden 2019 lopussa. Lähetä siis keskeneräiset hakemukset hyvissä ajoin ennen vuoden päättymistä. Samalla myös muut Katso-tunnusten käyttäjien historiatiedot, kuten aiemmin lähetetyt hakemukset, liitteet, tilinpäätöstiedot ja viestit poistuvat palvelusta.

Loppuvuoden 2019 ajan voit asioida yrityksen puolesta joko Katso-tunnusten avulla tai tunnistautumalla asiointipalveluun henkilökohtaisesti ja hyödyntämällä sinulle Suomi.fi-valtuudet-palvelussa myönnettyjä valtuuksia. Kaikki uudet asiointivaltuudet pitää jo nyt hakea ja myöntää Suomi.fi-valtuudet-palvelussa. Muutos ei koske rahoittajien asiointia.

Lue Suomi.fi-valtuudet-palvelusta, kuka voi myöntää valtuuksia asioida yrityksen puolesta.

Vientitakuuasiointi

Kaikki Finnveran vientitakuisiin ja muihin vienninrahoituspalveluihin liittyvä asiointi edellyttää, että asiointipalveluun kirjautuvalle käyttäjälle on myönnetty oikeus hoitaa asiointia yrityksen puolesta. Kaupparekisteriin rekisteröidyt vastuuhenkilöt, kuten toimitusjohtaja, hallituksen jäsen ja nimenkirjoittaja, voivat asioida yrityksen puolesta ilman erillisiä toimia. Kaikki muut tarvitsevat yritykseltä asiointivaltuutuksen.

Suomi.fi-valtuudet-palvelussa vientitakuuasiointia varten myönnettävä valtuuskoodi on ”Vientitakuuasiointi”.

Valtuus oikeuttaa hakemaan Finnveran vientitakuita ja muita vienninrahoituspalveluja sekä asioimaan Finnveran kanssa myönnettyihin vientitakuisiin liittyvissä asioissa.

Tilinpäätöstietojen toimittaminen Finnveralle

Tilitoimistot ja tilintarkastajat tarvitsevat yrityksen myöntämän valtuuden tilinpäätöstietojen toimittamiseen sähköisessä asiointipalvelussa.

Suomi.fi-valtuudet-palvelussa tilinpäätöstietojen toimittamista varten myönnettävä valtuuskoodi on ”Tilinpäätöstietojen toimittaminen”.

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot