Content Section
Uutiset

Finnveran pk-takaus uudistuu: ”Tavoitteena yhä joustavampi tuote laajemmilla käyttömahdollisuuksilla.”

Finnveran liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä.
Published date

Finnvera uudistaa pk-takauksensa ehtoja 1.1.2024 alkaen. Ehdot ovat aiempaa joustavammat, ja mm. COSME-ehdot eivät sisälly jatkossa myönnettäviin pk-takauksiin. Uudistuva pk-takaus on haettavissa 2.1.2024 alkaen.

Tavoitteena on yhä joustavampi tuote, joka mahdollistaa yrityksen rahoitustarpeen toteutumisen nopeasti ja tehokkaasti. Uudistuksen taustalla on pk-takaukseen liittyvän COSME-vastatakauksen myöntämisajan päättyminen vuoden 2023 lopussa, liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä kertoo.

Tuote on jatkossakin ehdoiltaan selkeä ja käsittelyaika Finnverassa on nopea. Hakemus-, päätös- ja asiakirjaprosessi säilyy ennallaan. Muutoksella ei ole vaikutusta jo myönnettyihin pk-takauksiin eikä niiden ehtoihin. 

Merkittävimmät uudistukset

Yrityksen taloudellisten lukujen kriteerit nousevat hieman, mutta vastaavasti taas käyttömahdollisuudet laajenevat. 

Yrityksen luokitus Suomen Asiakastiedon Rating Alfa -luokituksessa tulee olla vähintään A. Takausta ei voida myöntää, jos yrityksen oma pääoma on ollut negatiivinen viimeisimmässä vahvistetussa tilinpäätöksessä, jatkaa Heinilä.

Kerralla myönnettävän yksittäisen pk-takauksen enimmäismäärä pankin velkakirjalainasta on enintään 80 % tai 200 000 euroa, minimissään 10 000 euroa. 

On hyvä huomioida, että rahoittaja voi tarpeen vaatiessa hakea myös pienempää takausosuutta. Pk-takauksen enimmäismäärä ei siis ole kiinteä 80 % uudistuksen myötä, kertoo Heinilä.

Suurin osa ehdoista säilyy ennallaan

Pk-takaus on tarkoitettu jatkossakin yli 3 vuotta vanhoille pk-yrityksille, joiden henkilöomistus on yli 50 %. Se soveltuu yritykselle, joka on luottokelpoinen ja jolla on edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Pk-takaus on luotonsaajalle vakuudeton ja se sopii kotimaan investointeihin, tuotekehitykseen ja käyttöpääomaan, sanoo Heinilä.

Pk-takauksen hinnoitteluun tulee samalla muutoksia. Tiedot hinnoittelusta ja muut tarkemmat ehdot löydät täältä.

Lisätiedot:

Asiakaspalvelu, p. 029 460 2580, [email protected]

Jaa sivu: