Content Section
Uutiset

Finnveran mahdollisuus myöntää lyhyen riskiajan vientitakuita EU-maihin ja läntisiin teollisuusmaihin jatkuu 31.3.2022 saakka

""
Published date

Finnveran mahdollisuus myöntää alle kahden vuoden vientitakuita EU-maihin ja tiettyihin läntisiin teollisuusmaihin, eli niin sanottuihin markkinakelpoisiin maihin, jatkuu 31.3.2022 saakka. Yksityiset luottovakuuttajat ovat yhä ensisijainen vakuutussuojan tarjoaja, ja Finnveran tehtävä on täydentää markkinaa. Finnveran takuukate luottovakuutuksessa on 90 prosenttia.

EU-komissio otti käyttöön koronapandemian vuoksi laajan toimenpidepaketin, jonka johdosta EU-jäsenmaiden vientitakuulaitokset voivat osaltaan väliaikaisesti lieventää koronakriisin vaikutuksia luottovakuutuskentällä. Vastaava väliaikainen toimintatapa oli käytössä vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen.

Finnvera voi myöntää lyhyen riskiajan vientitakuita seuraaviin markkinakelpoisiin maihin 31.3.2022 saakka:

Alankomaat, Australia, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, Iso-Britannia, Japani, Kanada, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Unkari, USA, Uusi Seelanti, Viro.

Vientikauppoja voi myönnettyjen takuiden puitteissa tehdä 27.9.2022 saakka.

Tavallisesti Finnvera ei saa julkisena vientitakuulaitoksena vakuuttaa lyhyen riskiajan, eli käytännössä alle kahden vuoden maksuajan, kauppoja markkinakelpoisiin maihin.

Vientitakuita voi hakea Finnveran sähköisessä asiointipalvelussa. Finnvera käy läpi tapauskohtaisesti kunkin ostajayhtiön ja voi hyväksyä vain taloudelliselta tilanteeltaan vahvat ostajat. Finnvera pyytää viejältä myös tiedot siitä, onko ostajalla ollut luottoraja yksityiseltä luottovakuuttajalta.

Finnvera soveltaa markkinariskin maissa luottovakuutuksessa (vientisaatavatakuut ja laskusaatavatakuut) 90 prosentin takuukatetta. Taattavalta vienniltä edellytämme 30 prosentin kotimaisuusastetta tai sitä, että tavara on suomalaisen viejän tai viejän konserniin kuuluvan yrityksen valmistamaa tavaraa.

Lisätietoja:

Tuukka Andersén, rahoitusjohtaja, puh. 029 460 2688, [email protected]

Pekka Karkovirta, kv-asiain päällikkö, puh. 029 460 2768, [email protected]

Eeva-Maija Pietikäinen, tiimipäällikkö, puh. 029 460 2674, [email protected]


Uutista päivitetty 16.12.2021 myöntöajan osalta: Finnvera voi väliaikaisesti myöntää uusia lyhyen riskiajan vientitakuita 31.3.2022 saakka ns. markkinakelpoisen riskin maihin.

Jaa sivu: