Content Section
Uutiset

Finnveran lainojen ja takausten vähimmäismäärät nousevat – Ensisijainen tuote aloittavan pk-yrityksen rahoitukseen on alkutakaus

Published date

Finnvera-takauksen vähimmäismäärä nousee 10 000 euroon ja Finnvera-lainan vähimmäismäärä 30 000 euroon 1.9.2018 alkaen.

Finnvera siirtää myönnettävän rahoituksen painopistettä strategiansa mukaisesti takauksiin. Muutoksen taustalla on yritysrahoitusmarkkinan monipuolistuminen uusien toimijoiden ja uusien rahoitusmuotojen myötä.

Finnveran ensisijainen tuote aloittavan pk-yrityksen rahoitukseen on alkutakaus. Alkutakauksen avulla yritys voi saada tarvitsemansa pankkirahoituksen erilaisiin investointi- ja käyttöpääomatarpeisiin. Yrittäjä sopii rahoituksen määrästä ja muista ehdoista oman pankkinsa kanssa, ja pankki myös hakee alkutakausta Finnveralta yrittäjän puolesta. Alkutakauksen vähimmäismäärä on 5 000 euroa, ja sitä voidaan myöntää enintään 80 000 euroa.

Jos pk-yrityksen merkitsemisestä kaupparekisteriin on kulunut jo yli kolme vuotta, alkutakausta ei voida käyttää, vaan yritys voi hakea laina- tai takausrahoitusta itse suoraan Finnveralta. Tällöin käytettävät rahoitustuotteet ovat yleensä Finnvera-takaus tai Finnvera-laina. Finnvera-takauksen vähimmäismäärä on 1.9. alkaen 10 000 euroa ja Finnvera-lainan vähimmäismäärä 30 000 euroa. Rahoituksen hakeminen tapahtuu sähköisen asiointipalvelun kautta.

Lue lisää alkutakauksesta

Lue myös: Alkutakauksia myönnetty yli 125 miljoonalla eurolla – riittävä rahoitus elintärkeä aloittavalle yritykselle

Jaa sivu: