Content Section
Uutiset

Finnveran jälleenrahoitustakuu edistää viennin rahoitusjärjestelyjä

Published date

Finnvera on saanut mahdollisuuden taata pankin ostajalle myöntämän vientiluoton jälleenrahoitusta. Järjestelyllä edistetään viennin rahoitukseen liittyvää varainhankintaa. Vientitakuulain muutos tulee voimaan 1.5.2015.

Jälleenrahoitustakuussa on kyse vientikauppojen rahoituksen järjestämiseksi myönnettävästä erillisestä, ostajalle myönnetyn vientiluoton rahoittamiseen liittyvästä takuusta. Finnvera voi myöntää takuun esimerkiksi institutionaaliselle sijoittajalle, joka jälleenrahoittaa pankin myöntämän vientiluoton. Takuuta voidaan hyödyntää myös kotimaisten, vientiä hyödyttävien investointien rahoitusjärjestelyissä. Takuu liittyy useimmiten yhteen vientiluottoon, mutta sitä voidaan käyttää myös tilanteessa, jossa pankki jälleenrahoittaa useita vientiluottojaan.

– Uuden takuun käyttöönotto edistää rahoitusmarkkinoiden toimintaa ja yksityistä viennin rahoitusta. Sen avulla pankit voivat rahoittaa osan vienti- ja alusluotoistaan hankkimalla niihin tarvittavat varat jälleenrahoitustakuun avulla markkinoilta. Takuujärjestely vähentää myös oman varainhankintamme tarvetta, toimitusjohtaja Pauli Heikkilä toteaa.

Takuun avulla kehitetään Suomen vienninrahoitusjärjestelmää entistä kilpailukykyisemmäksi. Vastaavanlaisia järjestelyjä on jo käytössä useissa verrokkimaissamme kuten Saksassa, Tanskassa ja Hollannissa.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Pauli Heikkilä, puh. 029 460 2400

Jaa sivu: