Content Section
Uutiset

Finnveralla mahdollisuus kasvattaa pk-yritysten rahoitusta merkittävästi – asiakastyöhön varataan lisäresursseja

""
Published date

Finnveralla on hyvät valmiudet vastata koronaepidemian myötä lisääntyvään rahoituskysyntään. Pk-yritysten rahoitusta on mahdollisuus kasvattaa. Laissa rahoitukselle oleva valtuusraja on 4,2 miljardia euroa, josta tällä hetkellä käytössä on noin 2 miljardia euroa.

− Tällä hetkellä Suomen rahoitusmarkkinat toimivat, ja myös pankit ovat sitoutuneet auttamaan pk-yrityksiä kriisin yli. Seuraamme kuitenkin tarkasti koronaepidemian vaikutusta yritysten tilanteeseen ja pankkien toimintaan. Autamme yrityksiä löytämään tarvitsemansa rahoitusratkaisut tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, kertoo Finnveran pk-rahoituksen liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä.

Rahoitusvaihtoehtoihin laajennuksia

Finnvera laajentaa pk-takauksen ja alkutakauksen käyttömahdollisuudet koskemaan myös koronan aiheuttaman suhdannetilanteen edellyttämää rahoitusta. Molemmissa takauksissa asiakkaan pankki tekee sähköisen hakemuksen Finnveralle, ja Finnvera tekee päätöksen 80 prosentin takauksesta ennalta sovittujen kriteerien perusteella.

Suhdannetilanteen edellyttämään rahoitukseen on mahdollista hyödyntää muitakin Finnveran rahoitusvälineitä. Rahoituksen edellytyksenä on kaikissa ratkaisuissa se, että yrityksellä on pidemmän aikavälin kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

− On äärimmäisen tärkeää auttaa suomalaiset yritykset yli todella vaikean tilanteen. Varaudumme kasvavaan kysyntään myös kohdentamalla henkilöstöä sisäisesti uudelleen ja rekrytoimalla lisää henkilöitä kriittisiin tehtäviin.  Pyydän kuitenkin asiakkailta sähköisten asiointikanavien hyödyntämistä ja ymmärrystä ruuhkatilanteita kohtaan. Olen vakuuttunut, että yhteistyössä muiden rahoittajien kanssa löydämme ratkaisut, joilla yritysten toimintakyky voidaan turvata, toteaa Heinilä.

Pk-yritys, toimi näin:

  1. Ota yhteys omaan pankkiisi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa
  2. Finnvera myöntää pankille luvan antaa lyhennysvapaata takaamiinsa lainoihin. Jos sinulla on lainaa suoraan Finnverasta, voit hakea kuuden kuukauden lyhennysvapaata sähköisellä hakemuksella sähköisessä asioinnissamme.
  3. Jos tarvitset käyttöpääomaa, ole yhteydessä pankkiin. Finnvera mahdollistaa käyttöpääoman myöntämisen luotolle annettavalla takauksella. Pankki hoitaa takauksen hakemisen Finnverasta puolestasi.
  4. Jos rahoitustarve on suurempi kuin 100 000−150 000 euroa, tee hakemus suoraan myös Finnveraan.

Lisätiedot:

Juuso Heinilä, liiketoimintajohtaja, pk-rahoitus, puh. 029 460 2576

Tietoa Finnveran keinoista yrityksille koronan aiheuttamassa tilanteessa löytyy koostesivulta Finnvera.fi:ltä.

Jaa sivu: