Content Section
Uutiset

Finnvera, Tekes ja ELY-keskukset aloittaneet asiakastietojen vaihdon keskenään

Published date

Julkisten yrityspalvelujen tarjoajat Finnvera, Tekes ja ELY-keskukset ovat aloittaneet asiakastietojen vaihdon keskenään. Tiedonvaihdon tavoitteena on parantaa, nopeuttaa ja yhtenäistää yrityksille tarjottavaa asiakaspalvelua. Samalla päällekkäinen työ eri organisaatioissa vähenee.

Finnveran, Tekesin ja ELY-keskusten välinen tiedonvaihto koskee tarkoin rajattuja asiakastietoja ja tapahtuu tätä tarkoitusta varten kehitetyn sähköisen järjestelmän välityksellä. Vaihdettavat tiedot liittyvät muun muassa yhteyshenkilöihin, asiakkaan palveluhistoriaan, myönnettyihin tukiin, rahoitukseen, riskiluokitukseen ja oikaistuihin tilinpäätöstietoihin.

Kaikki tiedonvaihto perustuu luottamuksellisuuteen ja salassapitoon. Myös Finnveralta saatuihin tietoihin liittyvä pankkisalaisuus koskee kaikkia tiedonsaajia.

Laki yrityspalvelujen asiakastietojärjestelmästä (ns. ASKO 2 -laki) astui voimaan 15.12.2010. Se mahdollistaa julkisten rahoittajien ja muiden julkisten toimijoiden aiempaa laajemman yhteistyön asiakastietojen jakamisessa.

Tekes, Finnvera ja ELY-keskukset kuuluvat TEM-konserniin, jonka muodostavat työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) ja sen alaisuuteen kuuluvat yli 30 organisaatiota.

Lisätietoja:
Jukka Suokas, apulaisjohtaja, Finnvera, puh. 020 460 7406
Leena Tonttila, rahoituspäällikkö, Finnvera, puh. 020 460 7247
Markus Laakkonen, lakiasiainpäällikkö, Finnvera, puh. 020 460 3401

Jaa sivu: