Content Section
Uutiset

Finnvera mukana Wärtsilän voimalaitosprojektien rahoitusjärjestelyissä Indonesiassa

Finnvera takaa ostajaluottoja, joilla rahoitetaan Wärtsilän voimalaitostoimituksia Indonesiaan.

Taattavien luottojen määrä on yhteensä 160 miljoonaa euroa ja laina-aika 12 vuotta. Takuun edunsaaja on Standard Chartered Bank, jonka Indonesian valtio-omisteiselle sähköyhtiölle PT Perusahaan Listrik Negaranille (Persero) (PLN) järjestämät luotot rahoittaa Finnveran tytäryhtiö Suomen Vientiluotto.

– Pääomatavaroiden vientikaupassa kilpailu laitetoimittajien välillä on nykyisin erittäin tiukkaa. Esimerkiksi Arun-voimalaitoksen tarjouskilpailuun osallistui Wärtsilän ohella 30 muuta yritystä ja loppuvaiheessa hyväksyttyjä kaupallisia tarjouksia oli 5, käytännössä kaikilta Wärtsilän pääkilpailijoilta. Pitkäaikainen vientiluottorahoitus oli tarjouskilpailussa PLN:n ehdoton vaatimus, eli ilman Finnveran mukanaoloa Wärtsilä ei olisi edes päässyt jättämään tarjoustaan. PLN arvioi ostajaluotto- ja voimalaitostarjoukset yhtenä kokonaisuutena, ja Finnveran mahdollisuus tarjota myös Suomen Vientiluoton pitkäaikaista vientiluottorahoitusta sekä Finnveran nopea ja selkeä toiminta nousivat viejän mukaan keskeisiksi tekijöiksi, jotka johtivat tilaajan valitsemaan Wärtsilän vaasalaiset voimalaitosmoottorit. Tämä hanke on hyvä esimerkki kaupasta, jossa Suomesta tarjottavaa takuu- ja vientiluottoratkaisu mahdollisti pitkäaikaisen ostajaluoton kilpailukykyiseen hintaan ja auttoi osaltaan viejää voittamaan kaupan, Finnveran viennin rahoituksesta vastaava varatoimitusjohtaja Topi Vesteri toteaa.

Wärtsilä toimittaa yhteensä 35 Wärtsilä 34SG -kaasumoottoria PLN:lle rakennettaviin voimalaitoksiin. Voimalaitosten yhteenlaskettu teho on 339 MW, ja ne tuottavat sähköä yli 150 000 kotitalouteen. Laitoksista toinen, Arun-voimalaitos rakennetaan Pohjois-Sumatran Acehin alueella sijaitsevaan Lhokseumaween ja toinen Bangkanaihin Kalimantanin alueelle Borneon saarella. Molemmilla alueilla kaivataan luotettavaa sähköntuotantokapasiteettia, jota nyt rakennettavat laitokset turvaavat.

Lisätiedot:

varatoimitusjohtaja Topi Vesteri, puh. 029 460 2676