Content Section
Uutiset

Finnvera laski liikkeeseen miljardin euron joukkovelkakirjalainan

""
Published date

Finnvera laski liikkeeseen 1 miljardin euron joukkovelkakirjalainan 22.5.2024. Elokuussa 2029 erääntyvä reilun 5 vuoden pituinen laina on Finnveran ensimmäinen liikkeeseenlasku vuonna 2024 ja ensimmäinen euromääräinen liikkeeseenlasku vuoden 2022 jälkeen.

Sijoittajia oli melkein 70, ja lopullinen merkintämäärä ylitti 2,5 miljardia euroa. Sijoittajakunta oli laaja painottuen keskieurooppalaisiin ja pohjoismaalaisiin instituutiosijoittajiin. 

”Olemme todella tyytyväisiä onnistuneeseen paluuseen vilkkaille euromarkkinoille vajaan kahden vuoden tauon jälkeen. Sijoittajakunta oli jälleen erittäin laadukas ja vahva sijoittajakysyntä kertoo siitä, että sijoittajat luottavat vahvasti Finnveran luottokelpoisuuteen ja Suomen valtion takaukseen, vaikka markkinoilla oli kilpailevaa tarjontaa samanaikaisesti. Sijoittajasuhteiden ylläpito ja aiemmat onnistuneet liikkeeseenlaskut tuottivat erinomaisen lopputuloksen – kiitos siitä kaikille sijoittajille ja yhteistyöpankeille”, toteaa Finnveran Funding Manager Jarno Kosonen.    

Liikkeeseenlaskun järjestäjäpankkeina toimivat Citi, DZ Bank, Nordea ja TD Securities.

Joukkovelkakirjalaina laskettiin liikkeeseen Finnveran EMTN-lainaohjelman (Euro Medium Term Note) puitteissa. 15 miljardin euron lainaohjelmassa liikkeeseen lasketuilla lainoilla on valtion takaus ja niiden luokitus vastaa Suomen valtion pitkäaikaiselle velalle annettua luokitusta. Moody’sin luokitus Finnveran velkaohjelmalle on Aa1 ja Fitchin AA+.

Finnvera on tehnyt vuoden 2022 alusta lähtien lisäksi lyhytaikaista varainhankintaa 3 miljardin euron ECP-velkaohjelman alla, joka on myös Suomen valtion takaama.

Finnvera käyttää hankkimiaan varoja vientiluottojen rahoitukseen. Varainhankinnan päämääränä on kilpailukykyisen rahoituksen mahdollistaminen suomalaisten vientiyritysten asiakkaille. Ostajarahoituksen järjestäminen ulkomaisille ostajille on usein edellytys vientikaupan syntymiselle. Näin varainhankinta edistää Finnveran rahoitustoiminnan vaikuttavuutta ja mahdollistaa kauppoja suomalaisille vientiyrityksille.

Lisätietoja:

Jarno Kosonen, Funding Manager, Finnvera puh. 029 460 2110

Jaa sivu: