Content Section
Uutiset

Finnvera laski liikkeeseen miljardin euron joukkovelkakirjalainan

""
Published date

Finnvera laski liikkeeseen 1 miljardin euron joukkovelkakirjalainan 1.9.2022. Maaliskuussa 2028 erääntyvä viiden ja puolen vuoden pituinen laina on Finnveran ensimmäinen liikkeeseenlasku tänä vuonna ja ensimmäinen euromääräinen liikkeeseenlasku vuoden 2020 jälkeen.

Sijoittajia oli yli 115, ja joukkovelkakirja ylimerkittiin nelinkertaisesti. Sijoittajakunta oli erittäin laaja painottuen keskieurooppalaisiin ja pohjoismaalaisiin instituutiosijoittajiin.

”Ennätyssuuri kiinnostus sijoittajien keskuudessa ja se, että emissio hinnoiteltiin selvästi jälkimarkkinakäyrää matalammalla tuotolla, kertoo sijoittajien vahvasta luottamuksesta Finnveran luottokelpoisuuteen ja Suomen valtion takaukseen haastavassakin markkinatilanteessa. Sijoittajakysyntä osoittaa, että sijoittajasuhteiden ylläpito ja aiemmat onnistuneet liikkeeseenlaskut kantavat hedelmää, vaikka pandemiasta johtuen Finnveran aktiivisuus pääomamarkkinoilla on ollut aiempia vuosia rajoitetumpaa”, toteaa Finnveran Head of Treasury Jukka-Pekka Holopainen.    

Liikkeeseenlaskun järjestäjäpankkeina toimivat Crédit Agricole CIB, DZ BANK, HSBC, Nordea ja TD.

Joukkovelkakirjalaina laskettiin liikkeeseen Finnveran EMTN-lainaohjelman (Euro Medium Term Note) puitteissa. 15 miljardin euron lainaohjelmassa liikkeeseen lasketuilla lainoilla on valtion takaus ja niiden luokitus vastaa Suomen valtion pitkäaikaiselle velalle annettua luokitusta. Moody’sin luokitus Finnveran velkaohjelmalle on Aa1 ja Fitchin AA+.

Finnvera on tehnyt vuoden 2022 alusta lähtien lisäksi lyhytaikaista varainhankintaa 3 miljardin euron ECP-velkaohjelman alla, joka on myös Suomen valtion takaama.

Lisätietoja:

Jukka-Pekka Holopainen, Head of Treasury, Finnvera puh. 029 460 2838