Content Section
Uutiset

Finnvera laski liikkeeseen miljardin dollarin joukkovelkakirjalainan

""
Published date

Finnvera laski liikkeeseen 1 miljardin dollarin joukkovelkakirjalainan 8.6.2023. Kesäkuussa 2028 erääntyvä viiden vuoden pituinen laina on Finnveran ensimmäinen liikkeeseenlasku vuonna 2023. Arvioitu pitkäaikaisen varainhankinnan määrä vuodelle 2023 on 1–2 miljardia euroa.

Sijoittajia oli yli 45, ja lopullinen merkintämäärä ylitti 1,4 miljardia dollaria. Sijoituksista valtaosa päätyi julkisten sijoittajien ja pankkien salkkuihin, maantieteellisesti Eurooppaan ja Yhdysvaltioihin.

”Olemme tyytyväisiä onnistuneeseen lopputulokseen ja paluuseen vilkkaille dollarimarkkinoille vajaan kahden vuoden tauon jälkeen. On hienoa nähdä, että sijoittajakunta oli laadukas ja sijoittajat luottavat vahvasti Finnveran luottokelpoisuuteen ja Suomen valtion takaukseen, vaikka markkinoilla oli paljon kilpailevaa tarjontaa samanaikaisesti”, toteaa Finnveran Funding Manager Jarno Kosonen.    

Liikkeeseenlaskun järjestäjäpankkeina toimivat Bank of America, Citi, J.P. Morgan ja TD Securities.

Joukkovelkakirjalaina laskettiin liikkeeseen Finnveran EMTN-lainaohjelman (Euro Medium Term Note) puitteissa. 15 miljardin euron lainaohjelmassa liikkeeseen lasketuilla lainoilla on valtion takaus ja niiden luokitus vastaa Suomen valtion pitkäaikaiselle velalle annettua luokitusta. Moody’sin luokitus Finnveran velkaohjelmalle on Aa1 ja Fitchin AA+.

Finnvera käyttää hankkimiaan varoja vientiluottojen rahoitukseen. Varainhankinnan päämääränä on kilpailukykyisen rahoituksen mahdollistaminen suomalaisten vientiyritysten asiakkaille. Ostajarahoituksen järjestäminen ulkomaisille ostajille on usein edellytys vientikaupan syntymiselle. Näin varainhankinta edistää Finnveran rahoitustoiminnan vaikuttavuutta ja mahdollistaa kauppoja suomalaisille vientiyrityksille.

Lisätietoja:

Jukka-Pekka Holopainen, Head of Treasury, Finnvera puh. 029 460 2838

Finnveran sivut sijoittajille

Jaa sivu: