Content Section
Uutiset

Finnvera ei voi enää vakuuttaa lyhyen maksuajan vientikauppoja läntisiin teollisuusmaihin

Vuonna 2012 Finnvera ei voi enää myöntää takuita lyhyen, alle kahden vuoden maksuajan vientikauppoihin EU-maihin ja muihin läntisiin teollisuusmaihin. Toiminnan mahdollistanut EU-komission määräaikainen lupa loppuu 31.12.2011.

Kaikki poikkeusluvan turvin myönnetyt luottovakuutussopimukset päättyvät automaattisesti 31.12.2011. Kehotammekin asiakkaitamme hakemaan aktiivisesti vakuutusturvaa yksityiseltä sektorilta.

Finnvera voi jatkossakin vakuuttaa läntisiin teollisuusmaihin suuntautuvia vientikauppoja, joiden maksuaika on kaksi vuotta tai pidempi. Muihin maihin, esimerkiksi Venäjälle, myönnämme luottovakuutuksia normaaliin tapaan maksuajasta riippumatta.

Finnvera käy jatkuvaa keskustelua sekä tietojenvaihtoa työ- ja elinkeinoministeriön ja EU-komission kanssa luottovakuutusmarkkinoiden tilanteesta Suomessa.

Myös EU-komissio tutkii luottovakuutusmarkkinoita omalla tahollaan. Sen tavoitteena on uudistaa EU:n lyhyen maksuajan tiedonantosäädös vuoden 2012 aikana. Tiedotamme mahdollisista säädösmuutoksista tuoreeltaan.

Lisätietoja:
Benita Salenius, toimialavastaava rahoituspäällikkö, puh. 020 460 7342
Eeva-Maija Pietikäinen, päällikkö, kansainväliset suhteet, puh. 020 460 7279
Taru Eskelinen, rahoituspäällikkö, puh. 020 460 7126