Etsi Finnverasta

Uutiset

Edellinen sivu

Etelä-Amerikan kairausmarkkinoille Team Finland LetsGrown avulla

23.02.2015

Arctic Drilling Company hakee uusia markkinoita Chilestä. Kansainvälistymisessä auttaa Team Finland LetsGrow -rahoitusohjelma.

Vuonna 2004 perustettu Arctic Drilling Company (ADC) tarjoaa kairauspalveluja, kuten näytteenottoa ja mittauksia, sekä itse kehittämiään kairakoneita maanpäälliseen ja -alaiseen kairaukseen. Yrityksen tuotteita ja palveluja käytetään pääasiassa malmin etsinnässä. Asiakkaina on suuria kaivosyrityksiä, kuten LKAB, Anglo-American, Agnico-Eagle ja FQM. Tuotanto sijaitsee Rovaniemellä.

Lähes 80 henkeä työllistävän yrityksen liikevaihto on kasvanut tasaisesti ollen viime vuonna noin 10 miljoonaa euroa. Päämarkkinat kairauspalvelujen osalta ovat Pohjoismaat.

"Pohjoismaissa kilpailu on kovaa, sillä töiden määrä ja hinta ovat laskeneet viimeisen kahden vuoden aikana. Chile on tällä hetkellä merkittävästi kasvava markkina-alue", kertoo viennistä vastaava päällikkö Aleksi Autti.

"Haemme kasvua viennistä. Päätavoitteemme on markkinaosuus Chilessä, yrityksen toimintatapojen kehitys paremmin kansainväliseen toimintaan soveltuvaksi sekä panostus kairakoneiden valmistukseen ja myyntiin määrätyillä markkinoilla. Näihin tarkoituksiin LetsGrow tuntui sopivalta."

Team Finland LetsGrow -rahoitusohjelmassa Finnvera tarjoaa vakuudettoman lainan, Tekes rahoitusta asiantuntijapalvelujen hankintaan ja Finpro neuvontaa kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Autti sanoo LetsGrown tarjoaman rahoitus- ja neuvontapaketin olevan merkittävä työkalu kasvun rahoittamisessa. Yritysten kynnys hakemiseen laskee, sillä yhtä kautta pystyy saamaan kattavan rahoituskokonaisuuden viennin edistämiseen.

Yritys pyrkii erottautumaan kilpailijoista uuden sukupolven kairakoneilla. Ne ovat automatisoituja ja liikkuvat itsenäisesti, mikä lisää turvallisuutta ja työtehoa. Palveluissa panostetaan laatuun, ympäristöystävällisyyteen ja turvallisuuteen, mistä ADC:lla on myös sertifikaatit ISO9001, ISO14001 ja OHSAS18001. Nämä sertifikaatit Arctic Drilling Company on saanut ensimmäisenä pohjoismaisena alan yrityksenä.

"Viiden vuoden kuluttua ADC toimii Pohjoismaiden lisäksi vähintään kolmella eri markkina-alueella pysyvästi ja on Rovaniemen merkittävimpiä työllistäjiä."

Teksti: Kaj Nordgren, Tekes
Kuva: Arctic Drilling Company

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot