Content Section
Tiedotteet

Finnvera laski liikkeeseen miljardin euron joukkovelkakirjalainan

Team Finland toimitalo Helsingin Ruoholahdessa
Published date

Finnvera laski liikkeeseen 1 miljardin euron joukkovelkakirjalainan 8.9.2020. Syyskuussa 2027 erääntyvä 7 vuoden pituinen laina on Finnveran ensimmäinen viitelainan liikkeeseenlasku tänä vuonna.

Liikkeeseenlaskun pääjärjestäjinä toimivat Citi, DZ Bank, Nordea ja TD Securities. Joukkovelkakirja ylimerkittiin yli kaksinkertaisesti. Sijoittajia oli 80 pääosin pankkisektorilta Euroopasta.

Finnvera toimii aktiivisesti kansainvälisillä pääomamarkkinoilla. Finnveran tyypillinen vuotuinen varainhankintamäärä on viime vuosina ollut noin 2 miljardia euroa. Se on useimmiten tarkoittanut yhtä euromääräistä ja yhtä dollarimääräistä viitelainan liikkeeseenlaskua vuosittain. Tänä vuonna rahoitustarpeen on arvioitu olevan odotettua hieman vähemmän, arviolta 1,0–1,5 miljardia euroa, mikä tarkoittaa käytännössä vain yhtä suurta viitelainaa tänä vuonna. Tällaisessa tilanteessa ajoituksen merkitys korostuu entisestään.

− Sijoittajat arvioivat sijoituskohteen mielekkyyttä suhteessa sen riskiprofiiliin ja tuottoon sekä muihin referenssikorkoihin. Markkinakorot muuttuvat nopeasti, ja päätös liikkeeseenlaskusta joudutaan aina tekemään epävarmuuden vallitessa suhteellisen nopeasti. Itse liikkeeseenlasku on vain jäävuoren huippu koko prosessissa eli pitkäjänteisessä varainhankintasuunnitelman toteuttamisessa, sanoo Finnveran varainhankinnasta vastaava Jukka-Pekka Holopainen.

Joukkovelkakirjalaina laskettiin liikkeeseen Finnveran EMTN-lainaohjelman (Euro Medium Term Note) puitteissa. Sen alla liikkeeseen lasketuilla lainoilla on valtion takaus ja niiden luokitus vastaa Suomen valtion pitkäaikaiselle velalle annettua luokitusta. Moody’s:in luokitus Finnveran velkaohjelmalle on Aa1 ja Fitch:in AA+.

Talouden näkymien muututtua merkittävästi Finnvera muutti kesäkuussa varainhankintasuunnitelmaansa vuodelle 2020. Finnveran viennin rahoituksen, erityisesti vientiluottojen, kysynnän odotetaan jäävän arvioitua alemmaksi tänä vuonna. Arvion mukaan varainhankinnan määrä on 1,0−1,5 miljardia euroa vuonna 2020.

Lisätietoja:

Ulla Hagman, CFO, puh. 029 460 2458

Jukka-Pekka Holopainen, Head of Treasury, puh. 029 460 2838