Content Section
Artikkelit

Näin hyödynnät viennin rahoitusta – Katso Finnveran viisi vinkkiä viejälle

""
Published date

Vienti on lähes aina strateginen valinta ja päätös. Se vaatii pitkäjänteistä sitoutumista koko organisaatiolta: resursointia, rahoitusta ja riskienhallinnan pohdintaa, ja niihin satsaamista etupainotteisesti. Kokosimme viisi tärkeintä nostoa viennistä ja etenkin viennin rahoituksesta. Poimi viisi vinkkiä viejälle - Rohkealla riittää vientiä!

1. Ajoissa ja rohkeasti yhteys Finnveraan ja muihin kumppaneihin

Hyvä suunnittelu kannattaa ja kantaa. Kysy neuvoa jo siinä vaiheessa, kun vientikauppa on suunnitteilla. Finnverasta saat apua, vinkkejä ja faktoja kaupan rahoitusvaihtoehtoihin ja myös tietoa kohdemaista ja -markkinoista. Voit saada arvion rahoituksen tai vakuutuksen hinnasta, jolloin oman kaupan kannattava hinnoittelu on mahdollista.

Järjestämme pk-yrityksen avainhenkilöille yrityksen tarpeisiin räätälöityjä Vientikaupan rahoituspajoja, jossa käydään läpi työkaluja ulkomaisten ostajien rahoitukseen ja ostajariskien hallintaan sekä viennin käyttöpääoman rahoitukseen ja toimitusvakuuksiin. Pajat ovat Finnveran maksutonta asiakaspalvelua.

2. Kasvata kilpailukykyä rahoituksen avulla

Ostajat toivovat ja joskus jopa vaativat maksuaikaa ja vakuuksia. Kun ymmärrät ulkomaiset maksutavat ja rahoitusvaihtoehdot, saat vahvuutta neuvotteluihin. Rahoitus on olennainen osa myyjän työkalupakkia. Usein rahoituksen tarjoaminen voi jopa suoraan ratkaista kaupan. Kilpailijasikin tekevät niin!

3. Luottopolitiikka

Mitä vientikauppaan liittyviä riskejä yhtiösi voi ottaa? Kuka niistä päättää? Jos luottotappioita tulee, kuinka paljon tarvitaan uutta korvaavaa kauppaa? Miten toimitaan uuden ostajan kanssa? Luottopolitiikka on osa yhtiön riskienhallintaa ja kannattavuuslaskentaa. Luottopolitiikka on myös myyjän tärkeä työkalu. Kun asiat on linjattu etukäteen, voit toimia nopeasti ja varmasti, kun kauppoja solmitaan.

4. Tunne ostajasi ja toimintaympäristö

Markkinat ovat erilaisia. Kilpailutilanne, arvoketjut, kulttuurit ja arvot eroavat. Vastuullisena viejänä selvität myös ostajan toiminnan ja taustat (KYC, Know Your Customer) sekä kauppaan mahdollisesti liittyvät ympäristö- ja sosiaaliset asiat. Vastuullisuudesta ja kestävyydestä puhuttaessa käytetään termiä ESG, joka on lyhenne sanoista Environmental, Social ja Governance.

5. Hyödynnä koko verkosto

Oletpa vientikauppapolkusi alussa tai jo pidemmällä valloittamassa uusia kasvumarkkinoita, ota käyttöön koko oma verkostosi. Kysy ja jaa tietoa muiden viejien kanssa. Team Finland -verkosto tarjoaa yrityksille sujuvan palveluketjun neuvonnasta rahoitukseen. Ohjaamme asiakkaitamme aktiivisesti sopiviin palveluihin Suomessa ja maailmalla. Ole yhteydessä ja anna meidän auttaa!

""

 

Vinkit antoi Finnveran rahoituspäällikkö Laura Laine.

 

Lisää aiheesta:

Lue myös: Liikevaihtonsa nelinkertaistanut Nordic Spa tähtää Euroopan valloitukseen – ”Jokainen markkina on erilainen”

Katso tallenteelta Finnveran TF Talks: Rohkealla riittää vientiä - näin hyödynnät viennin rahoitusta (2.11.2021)

Lisätietoa Finnveran viennin rahoituksesta

Tarvitseeko yrityksesi apua kansainvälistymisessä, rahoituksessa tai osaamisen kehittämisessä? Team Finland -toimijat voivat yhdessä auttaa yritystäsi. Etsimme verkostostamme sopivimmat asiantuntijat ja palvelut. Team Finland –verkosto auttaa kansainvälistymisessä. Jätä yhteydenottopyyntö meille! 

Jaa sivu: