Whistleblowing

Whistleblowing-kanava tarjoaa luottamuksellisen kanavan saattaa Finnveran sisäisen tutkinnan kohteeksi epäilyksen mahdollisesta väärinkäytöksestä tai toimintaperiaatteiden rikkomisesta.

Haluamme toimia oikein

Whistleblowing-kanava tarjoaa asiakkaillemme, työntekijöillemme ja muille sidosryhmillemme luottamuksellisen kanavan saattaa Finnveran sisäisen tutkinnan kohteeksi epäilyksen mahdollisesta väärinkäytöksestä tai toimintaperiaatteiden rikkomisesta.

""

Mitä voi ilmoittaa?

Epäillyt rikkomukset voivat olla vakavia lain rikkomuksia tai muita Finnveran eettisen ohjeistuksen vastaisia vakavia rikkomuksia, joilla voi olla haitallista vaikutusta Finnveralle tai sen asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

Näitä ovat esimerkiksi ohjeidenvastaisen lahjan/vieraanvaraisuuden vastaanottaminen, sisäpiiritiedon väärinkäyttö, asiakastietojen paljastaminen ulkopuoliselle ilman erillistä perustetta tai esteellisyystilanteet päätöksenteossa.

Luottamuksellinen käsittely

Whistleblowing-kanava on toteutettu siten, että ilmoittajaa ei voida tunnistaa, mikäli tämä haluaa antaa palautteen nimettömänä. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja ilmoituksen tekijän sekä kohteen yksityisyyttä suojaten.

Henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan henkilötietolain (523/1999) mukaisia velvoitteita. Lomakkeella lähetetyt viestit kulkevat Finnveraan suojatussa sähköpostiyhteydessä.

6175CE6F-375A-4F40-97BD-4A4C6F824F14 Created with sketchtool.

Haluatko tehdä ilmoituksen?

Ilmoituksen voi tehdä jo epäilyksen perusteella ilman varsinaisia todisteita, kunhan sen tekee vilpittömässä mielessä. Ilmoituksen voi tehdä helposti ja tietoturvallisesti lomakkeen ohjeita noudattaen.