Content Section
Outokumpu Oyj

Outokummulle 100 miljoonan euron EGF-luotto

Finnvera on myöntänyt Outokumpu Oyj:lle 100 miljoonan euron luoton, jolla on Euroopan investointipankin (EIP) EGF-takaus.
""

Finnvera on myöntänyt Outokumpu Oyj:lle 100 miljoonan euron luoton, jolla on Euroopan investointipankin (EIP) EGF-takaus.

Finnvera liittyi huhtikuussa 2021 EIP:n Pan-European Guarantee Fund (EGF) -takausohjelmaan, jonka puitteissa Finnvera voi myöntää kaikkiaan 650 miljoonaa euroa käyttöpääoma- ja investointilainoja pääasiassa suurten yritysten rahoitustarpeisiin. Rahoituksella on EIP:n 75 prosentin takaus.

Takausohjelma jatkuu kesäkuun 2022 loppuun saakka.

Takausohjelma on tarkoitettu EU:n pk-yritysmääritelmän ylittäville keskisuurille ja suurille yrityksille, joiden henkilöstömäärä on vähintään 250, vuosiliikevaihto yli 50 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma yli 43 miljoonaa euroa.

Finnvera käyttää takausohjelman piirissä suoraa luottoa. Yksittäisen luoton määrä voi olla enintään 100 miljoonaa euroa ja luottoaika enintään 6 vuotta. Rahoituksen tarkemmista ehdoista sovitaan hankekohtaisesti. Lähtökohtaisesti ehdot vastaavat yrityksen muun rahoituksen ehtoja.

Lue myös: Mahdollisuus myöntää suurille yrityksille Euroopan investointipankin takaamaa käyttöpääomalainaa jatkuu kesäkuun 2022 loppuun

EGF-takauksen alainen Finnvera luotto
Luotonsaaja: Outokumpu Oyj
Luoton määrä: 100 miljoonan euron käyttöpääomalimiitti
Luottoaika: 4 vuotta
Solmittu: 12/2021
Julkaisupäivä: 11.1.2022

Jaa sivu: