Content Section
Helsinki Shipyard Oy

Finnveralta rahoitus kahdelle Helsingin telakan alustoimitukselle

Aluksista ensimmäinen luovutettiin telakalta 3.12.2021 ja toisen luovutusajaksi on arvioitu kevät 2022.
""

Finnvera ja Suomen Vientiluotto ovat myöntäneet ostajaluoton ja -takuun kahdelle Helsingin telakalla rakennettavalle risteilyalukselle. Aluksista ensimmäinen luovutettiin telakalta 3.12.2021 ja toisen luovutusajaksi on arvioitu kevät 2022. Alukset tulevat käyttöön operaattori Swan Hellenicille.

Telakalta luovutettu alus SH Minerva on 113-metrinen, 152 matkustajalle ja 120 miehistön jäsenelle suunniteltu polar-luokan risteilyalus, jossa on jäävahvistettu runko (PC 5). Keväällä 2022 luovutettava sisaralus SH Vega on ominaisuuksiltaan vastaavanlainen. Alukset on suunniteltu mahdollisimman vähäpäästöisiksi uusimpien päästöstandardien mukaisesti. Lisäksi aluksilla on valmius päästöttömään hiljaiseen purjehdukseen satamassa sekä herkillä merialueilla.

Swan Hellenic järjestää risteilyjä muun muassa antarktiselle ja arktisille vesialueille.

Alusten ostaja ja velallinen kuuluu Venäjän valtion leasingyhtiö GTLK:n muodostamaan konserniin. Luotonantajana on Suomen Vientiluotto Oy. Alusten hankintaan myönnetty luotto on yhteensä noin 214 miljoonaa euroa. Luottoaika kummankin aluksen osalta on 12 vuotta.

SH Minerva ja SH Vega:

Takuunhaltija ja järjestäjäpankki: JPMorgan Chase Bank, N.A., Lontoon sivuliike
Viejä: Helsinki Shipyard Oy
LuotonantajaSuomen Vientiluotto Oy
Ostaja ja luotonsaaja: GTLK Europe DAC:n kokonaan omistamat SPV-yhtiöt
Takaajat: JSC GTLK, Venäjä, ja GTLK Europe DAC, Irlanti
Viennin kohde: 113-metriset Polar-luokan tutkimusristeilyalukset ”SH Minerva”, runkonumero 516, ja ”SH Vega”, runkonumero 517.
Luoton määrä: yhteensä noin 214 miljoonaa euroa
Luottoaika: 12 vuotta

Jaa sivu: