Content Section
Valmet ja Andritz

Finnvera takaa Valmetin ja Andritzin toimituksia Brasiliaan

Nyt rahoitettavalla investoinnilla rakennetaan uusi kartonkikone, johon Valmetilla ja Andritzilla on toimituksia.
Brasilian kartta.

Finnvera on myöntänyt ostajaluottotakuun Valmetin ja Andritzin toimituksille Klabin S.A.:lle Brasiliaan. Luoton määrä on 447 miljoonaa dollaria ja takuu kattaa 95 prosenttia luotosta. Luoton järjestäjäpankkina toimivat Santander, Citibank, Bank of America ja JP Morgan. Pankit toimivat myös luoton luotonantajina. 

Klabin on vuonna 1899 perustettu brasilialainen pörssilistattu sellun- ja pakkauspaperin valmistaja. Yhtiön tuotantolaitokset keskittyvät Brasiliaan, jossa yhtiö tuottaa vuosittain yli 1,5 miljoonaa tonnia sellua ja noin 2 miljoonaa tonnia pakkauspaperia- ja kartonkia.   

Klabin laajentaa toimintaansa Paranan osavaltiossa, jossa sijaitsevan sellutehdasinvestoinnin rahoitusjärjestelyissä Finnvera oli mukana projektin alusta lähtien vuonna 2014 myönnetyllä ostajaluottojärjestelyllä. Nykyisen laajennushankkeen ensimmäisen osan rahoitukselle myönnettiin ostajaluottotakuu elokuussa 2019. Nyt rahoitettavalla investoinnilla rakennetaan uusi kartonkikone, johon Valmetilla ja Adritzilla on toimituksia. 

Suuri osa Finnveran metsäteollisuuden vastuista sijaitsee Latinalaisessa Amerikassa. Brasilia oli Finnveran neljänneksi suurin vastuumaa vuonna 2021.

Tietoa rahoitushankkeesta

-Laitossopimuksen allekirjoituspäivä: 30.12.2021
-Finnveran takuusopimuksen allekirjoituspäivä: 25.1.2022
-Takuunhaltija: Banco Santander S.A.
- Viejät: Valmet Technologies Oy, Valmet AB, Valmet Celulose, Papel e Energia Ltd, Andritz Oy, Andritz Brasil Ltda
- Luotonantajat: Banco Santander S.A., Citibank, N.A. London Branch, Bank of America, N.A., JPMorgan Chase Bank, N.A., London Branch
- Ostaja ja luotonsaaja: Klabin S.A.
- Vientituote: Kartonkikone PM28 ja sellutehtaan laitteistoja
-Kohdemaa: Brasilia
-Luoton määrä: 447,44 miljoonaa US dollaria
-Luottoaika: 21 kuukautta + 10 vuotta 
-Takuukate: 95%
- ES-riskiluokka: A
- Kv. standardit, joita käytetty arvioinnissa: IFC:n Performance Standards ja olennaiset ympäristö-, terveys- ja turvallisuuslinjaukset.
- Yhteystiedot: [email protected]   

-Klabinin osalta on tehty kattavat ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten arvioinnit, ja hanke on ollut monitoroitavana projektin alusta lähtien. Laajennushankkeen käsittelyn yhteydessä laajennettiin aiempaa hankkeesta tehtävää säännöllistä monitorointia kattamaan nyt kyseessä oleva investointi.
- Julkaisupäivä: 20.12.2022

Jaa sivu: