Content Section
Meyer Turku Oy

Finnvera mukana rahoittamassa risteilijätilausta yli 2,5 miljardilla eurolla


Finnvera osallistui lokakuussa 2017 Royal Caribbean Cruises Ltd. -varustamon kahden risteilyaluksen rahoitukseen järjestämällä varustamolle yhteensä yli 2,5 miljardin euron ostajaluottorahoituksen ja vientitakuun. Alustilaus on Finnveran kaikkien aikojen suurin rahoitushanke.
finnvera mukana rahoittamassa risteilijatilausta yli 2 5 miljardilla eurolla

Kyse on varustamon ja Meyer Turku Oy:n vuonna 2016 julkistamiin aiesopimuksiin liittyvä rahoitus ostajalle. Nyt toteutuvat alustilaukset ovat vientikauppoina erittäin mittavia ja niiden positiiviset kerrannaisvaikutukset näkyvät työllisyys- ja alihankintavaikutuksina useiden vuosien ajan.

–Yksittäisten suurten vientikauppojen saaminen Suomeen voi merkitä satoja tai jopa tuhansia henkilötyövuosia viejäyrityksessä ja alihankintaverkostossa, jota se hyödyntää. Selvitysten mukaan Suomen meriklusteriin kuuluu 3 000 yritystä. Kahden suuren risteilyaluksen rakentaminen tuo töitä jopa kaksikymmentäviisituhatta henkilötyövuotta, eli vaikutukset ovat erittäin merkittävät, sanoo Finnveran liiketoimintajohtaja Jussi Haarasilta.

Kuvan alus on RCCL-varustamon Allure of the Seas, joka rakennettiin Turussa vuonna 2010.

Lue artikkeli uutishuoneestamme: Finnvera mukana rahoittamassa risteilijätilausta yli 2,5 miljardilla eurolla – Royal Caribbean Cruises -varustamon alustilaus on Finnveran kaikkien aikojen suurin rahoitushanke

Viejä: Meyer Turku Oy
Takuun haltija: KfW IPEX-Bank GmbH
Järjestäjä: KfW IPEX-Bank GmbH
Luotonantajat: Suomen Vientiluotto Oy, KfW IPEX-Bank GmbH, BNP Paribas Fortis SA/NV, HSBC Bank plc, Commerzbank AG, New York Branch, Banco Santander S.A., Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A., Niederlassung Deutschland, Bayerische Landesbank, New York Branch, DZ Bank AG (Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank), JPMorgan Chase Bank, N.A., London Branch ja Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe Limited.
Takuun myöntäjät: Finnvera Oyj ja Euler Hermes Aktiengesellschaft Saksan liittotasavallan edustajana
Luotonsaaja: Royal Caribbean Cruises Ltd.
Ostaja: Luotonsaaja
Vientikauppa: Kaksi risteilyalusta
Luoton määrä: Yli EUR 2 500 miljoonaa
Luottoaika: 12 vuotta
Tiedot julkaistu: 2.11.2017

Jaa sivu: