Etsi Finnverasta

Uutiset

Edellinen sivu

Yritys, miten viet biotalous- ja cleantech-osaamisesi maailmalle?

02.11.2016

Seuraavassa Team Finlandin #tiimitavattavissa-lähetyksessä pohditaan biotalouden ja cleantechin markkinamahdollisuuksia. Team Finlandin asiantuntijat ja ulkopuoliset vieraat keskustelevat, miten suomalaiset yritykset voivat olla ratkaisemassa maailman ympäristöongelmia. Myös yleisö pääsee osallistumaan keskusteluun puhelimitse tai verkon välityksellä.

Cleantech on yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista aloista. Yli kolmasosa Suomen julkisista T&K-investoinneista tehdään cleantechiin. Asukaslukuun suhteutettuna Suomi on maailman johtava tutkija energia- ja ympäristöaloilla. Tekes panostaa vahvasti kasvuhakuisiin biotalous- ja cleantech-yrityksiin.

”Viimeisin cleantech-kampanja on herättänyt paljon kiinnostusta ja nostanut esille useita lupaavia liiketoiminta-avauksia. Kentällä on paljon ideoita, ja Tekes voi auttaa yrityksiä muuttamaan ne menestyväksi liiketoiminnaksi”, sanoo Tekesin johtaja Jarmo Heinonen.

#tiimitavattavissa-lähetysten asiantuntijat keskustelevat siitä, miten kotimaiset ratkaisut voivat vastata maailman ympäristöhaasteisiin. Keskustelut on suunnattu erityisesti kansainvälistymisestä kiinnostuneille yrittäjille. Globaalien markkinoiden löytämiseen apua tarjoaa esimerkiksi Finpron cleantech-toimiala.

”Kokoamme yhteen kotimaisia cleantech-osaajia ja autamme suomalaisia alan yrityksiä kansainvälistymisessä. Markkinat suomalaisille kestäville innovaatioille ovat kansainvälisesti valtavat”, toteaa cleantech-toimialan johtaja Ilkka Homanen Finprosta.

Näin uusiutuvaa energiaa myydään Suomesta ulkomaille

Maailman väestö kasvaa nopeasti ja ilmastonmuutos on tosiasia. Luonnonvarat ehtyvät ja luonnon monimuotoisuus hupenee. Biotaloudessa käytetään uusiutuvia, biopohjaisia luonnonvaroja ja ympäristöä säästävää pudasta teknologiaa sekä kierrätysmateriaaleja.

Miten Suomi pääsee mukaan kasvavaan biotaloustoimialaan? Yhtenä esimerkkinä toimii uusiutuva energia – mitkä ovat Suomen myyntivaltit tällä alalla?

Seuraavassa Team Finlandin #tiimitavattavissa-lähetyksessä torstaina 3.11. aiheina ovat cleantech ja biotalous

Team Finland -talon studiossa talon omat ja ulkopuoliset asiantuntijat vastaavat yrittäjiä askarruttaviin kysymyksiin kansainvälistymisestä. Yleisö voi osallistua lähetyksiin esittämällä asiantuntijoille kysymyksiä puhelimitse ja chatissa. Lähetyksiä voi seurata suorana tai jälkikäteen tallenteina netissä.

Aamupäivän lähetyksessä pohditaan, miten suomalainen cleantech ratkaisee maailman ympäristöongelmia. Keskustelemassa ovat Finpron Head of Industry Ilkka Homanen, Tekesin ohjelmapäällikkö Tuula Savola sekä yrittäjät Kaisa Hernberg ja Santtu Vekkeli.

Iltapäivällä keskitytään määrittelemään suomalaisen uusiutuvan energian myyntivaltit maailmalla. Keskusteluun osallistuvat Finpron Program Director Jussi Vanhanen, Finnveran rahoituspäällikkö Otto Lindstedt, Tekesin johtaja Jarmo Heinonen ja KPA Uniconin talousjohtaja Mikko Marttala.

Viisi #tiimitavattavissa-päivää ja -teemaa:

  • ke 26.10. – Kansainvälistä kasvua terveydestä
  • to 3.11. – Kotimaisia ratkaisuja maailman ympäristöhaasteisiin
  • to 17.11. – Sytyttääkö suomalainen intohimo myös maailmalla?
  • ti 29.11. – Miten biteistä rakennetaan menestystarinoita
  • to 8.12. – Sadan vuoden strategia 15 minuutissa

Live-keskustelut käydään klo 10-10.45 ja klo 14-14.45. Keskustelut studiossa isännöi toimittaja Jukka Relander.

Lisätietoja lähetyksistä:www.tiimitavattavissa.fi

Lehdistöyhteydet
Tomi Korhonen
johtaja, Tekes
tomi.korhonen(at)tekes.fi
+358 50 449 9575

Satu Malkamäki
viestintäpäällikkö, Finnvera
satu.malkamaki(at)finnvera.fi
+358 50 448 1182

Hetta Huittinen
viestintäpäällikkö, Finpro
hetta.huittinen(at)finpro.fi
+358 40 033 9597

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot