Content Section
Uutiset

Vinkkejä kasvusuunnitelman tekemiseen

Published date

Pelkkä kasvuennuste ei tee yrityksestä potentiaalista kasvajaa, vaan siihen tarvitaan monen muun asian kehittämistä. Ainakin seuraavaan neljään kysymykseen tulee löytää vastaukset kasvusuunnitelmasta.

Halutaanko kasvaa? Omistajat + tiimi + rohkeus = potentiaalinen kasvuntekijäporukka. Kasvuyritys tarvitsee kivijalaksi kasvuun sitoutuneet omistajat sekä tekijäporukan, jolla on rohkeutta kasvaa.

Pystytäänkö kasvamaan? Kasvusuunnitelmassa tulee kuvata tarvittava osaaminen ja muut resurssit, jotka mahdollistavat kasvun. Kaikkea ei tarvitse yrityksessä olla vielä valmiina, mutta suunnitelma tarvittavien resurssien hankkimisesta täytyy olla.

Mikä on kilpailuetumme? Mikä erottaa yrityksen tuotteen tai palvelun muista yrityksistä? Joskus riittää, kun yrityksellä on yksikin kilpailuetu. Se on timantti, josta kannattaa mainita heti ensimmäisenä omasta yrityksestä puhuttaessa.

Kuka on asiakkaamme? Kasvuyritys tunnistaa tarkasti tulevat asiakkaansa. Kuka tarvitsee meitä, minkä ongelman meidän tuotteemme tai palvelumme ratkaisevat?

Näiden neljän kysymyksen vastausten laittaminen paperille alkaa näyttää jo kasvusuunnitelmalta. Ja hyvälle kasvusuunnitelmalle löytyy aina rahoitus jostakin – ehkäpä Finnveralta!

Asiantuntijana rahoituspäällikkö
Heidi Nousiainen
Finnveran Savo-Karjalan alue

Julkaistu Finnvera Info -lehdessä (kesäkuu 2015)