Content Section
Uutiset

Vientikaupan rahoitusbarometri: Vientiyritykset kärsivät suuria luottotappioita

Luottotappio voi vaarantaa yrityksen toimintaedellytykset pitkäksi aikaa. Näin uskoo puolet suomalaisista vientiyrityksistä. Minkä kokoisia ovat luottotappiot, joita yritykset kertovat kärsineensä? Entä kuinka moni yritys on varautunut luottotappioiden varalle laatimalla yritykselle luottopolitiikan ja käyttämällä luottovakuutuksia kaupan riskien hallitsemiseksi? Nämä tiedot selviävät Finnveran ja Kauppakamarin Taloustutkimuksella teettämästä vientikaupan rahoitusbarometrista, jonka tulokset julkistetaan keskiviikkona 5.6.2019 kello 9.

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa toteutettu vientikaupan rahoitusbarometri osoitti, että suomalaisilta pk-yrityksiltä jää todennäköisesti vientikauppoja saamatta, koska yritykset eivät tunne viennin rahoitustapoja riittävästi. Mikä on tilanne nyt?

Videolla Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä tiivistää viime vuotisen barometrin tuloksia:

Näkyvätkö valtakunnallisen kiertueen vaikutukset?

Ratkaisuna viime vuotisen barometrin tuloksiin Finnvera, Keskuskauppakamari, neljä pankkia ja Suomessa toimivat yksityiset luottovakuuttajat käynnistivät yhdessä valtakunnallisen vientikaupan rahoituskiertueen. Kiertueen maksuttomissa tapahtumissa erityisesti vientiä tekeville pk-yrityksille jaettiin tietoa vientikaupan rahoitusmahdollisuuksista ja riskienhallintatavoista. Kiertue on tavoittanut jo satoja pk-yrityksiä ja huipentuu Lahteen 12.6.

Näkyykö valtakunnallisen vientikaupan rahoituskiertueen vaikutus tuloksissa? Miten ajankohtaiset uutiset kauppasotien uhkista ja talouden epävarmuudesta vaikuttavat vientiyrityksiin? Mistä maista yritykset etsivät vientimarkkinoita ja missä vientimaissa rahoitus jarruttaa kauppoja?

Lisää aiheesta Finnveran uutishuoneessa 5.6. jälkeen. Seuraa uutisiamme.

Lue myös:

Pk-yritysten vientikauppojen rahoitus