Content Section
Uutiset

Veraventure sijoitti sarjakuvapalvelu Epuukiin

Published date

Veraventure Oy, Hermia Yrityskehitys Oy sekä joukko bisnesenkeleitä ovat tehneet sijoituksen sarjakuvapalvelu Epuukia kehittävään Mopedi Oy:öön. Palvelu mahdollistaa sarjakuvien lukemisen tietokoneella ja matkapuhelimella.

Sijoitetut varat käytetään Epuukin jatkokehitykseen, sisällön hankintaan sekä palvelun markkinointiin. Epuuk -palvelun beta-versio julkaistiin Helsingin Kirjamessuilla lokakuun lopulla.

Epuuk on kauppa, palvelu ja järjestelmä digitaalisen sisällön, kuten digitaalisten sarjakuvien myyntiin, lukuoikeuksien hallintaan ja sähköiseen jakeluun. Järjestelmän ydin on palvelin, jonka kautta julkaistava sisältö jaetaan asiakkaille. Kuluttajat käyttävät sisällön lukuun matkapuhelimiaan ja PC-laitteitaan. Tarjolla oleva sisältö ja tiedot asiakaskohtaisista lukuoikeuksista tallennetaan Epuukin palvelimelle. Epuuk on alkuvaiheessa tarjolla Java -puhelimille, joita on noin 80% maailmassa käytössä olevista mobiilipuhelimista, sekä Flash -teknologian avulla yleisimmille Internet -selaimille. Järjestelmän käyttöliittymä on saatavilla myös kosketusnäytöllisille laitteistoille. Järjestelmää rakennettaessa erityistä huomiota on kiinnitetty vahvassa kasvuvauhdissa oleviin mobiilisovelluksiin.

– Epuuk on erinomainen esimerkki uudesta tavasta jaella sisältöjä digitaalisesti. Se sopii sekä painettavana julkaistavien että pelkästään digitaaliseen kanavaan tehtävien sarjakuvien markkinointiin ja hallintaan. Palvelu on vasta avattu Suomessa, ja jo nyt siinä on mukana puoli tusinaa suurta suomalaista kustantajaa. Tästä on hyvä ponnistaa kansainvälisille markkinoille, sanoo Veraventuren manageri Hannu Jungman.

– Veraventuren ja muiden sijoittajien tekemä sijoitus mahdollistaa tekemämme teknisen kehitystyön kaupallisen toteutuksen. Epuukissa toteutettu ainutlaatuinen hitaammillekin mobiiliyhteyksille sopiva tekijänoikeussuojattu tiedonsiirtomenetelmä on nyt kaikkien sarjakuvakustantajien ja -piirtäjien käytössä. Uusien sijoittajien mukaantulo on tuonut meille sekä rahaa toteutukseen että uusia ideoita siihen miten markkinoita tulee lähestyä, toteaa Epuukin toimitusjohtaja Jarmo Kylmämaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jarmo Kylmämaa, Epuuk, puh. +358 40 73 44544, [email protected]
Manageri Hannu Jungman, Veraventure Oy, puh. +358 20 460 3585, [email protected]
Liiketoiminnan kehitysjohtaja Lauri Gorski, Epuuk, puh. +358 40 549 6749, [email protected]

Veraventure Oy on pääomasijoitusyhtiö, johon on keskitetty julkinen aikaisen vaiheen pääomasijoitustoiminta. Yhtiö hallinnoi Aloitusrahasto Vera Oy:n suoria sijoituksia aikaisen vaiheen innovatiivisiin yrityksiin. Veraventuren tehtävänä on myös kehittää alueellista pääomasijoitustoimintaa. Lisäksi yhtiö hallinnoi bisnesenkeliverkosto SijoittajaExtraa. Veraventure on Finnvera Oyj:n tytäryhtiö. Finnvera -konserni mahdollistaa rahoitusratkaisut yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainväliseen menestykseen.

www.veraventure.fi

Hermia Yrityskehitys Oy on markkinalähtöinen teknologiayritysten kasvun ja alkuvaiheen kehittämisen ammattilainen, joka tarjoaa asiantuntijapalveluita kasvuhakuisille teknologiayrityksille ja yrittäjiksi aikoville. Hermia Yrityskehitys Oy toteuttaa asiakkaidensa kanssa heidän uusien innovatiivisten teknologiapohjaisten tuotteidensa ja liikeideoidensa kaupallistamisen sekä tarjoaa palveluitaan liiketoiminnan rakentamiseen niin yrityksen alkuvaiheessa kuin kasvuvaiheeSsakin. Hermia Yrityskehitys toimii Tampereella, mutta sillä on omat toimipisteet myös Lappeenrannassa ja Salossa. Lisäksi Hermia Yrityskehitys Oy hallinnoi Hermia Ventures Oy pääomarahastoa.

www.hermiayrityskehitys.fi

Epuuk on erikoistunut digitaalisten jakelujärjestelmien rakentamiseen ja operointiin. Yhtiön tavoitteena on tulla maailman johtavaksi digitaalisten sarjakuvien jakelijaksi mobiili ja Internet–verkoissa hyödyntäen vuorovaikutteisia alustoja ja kuluttajakeskeisiä liiketoimintamalleja. Epuuk aloitti toimintansa Suomessa lokakuussa 2009. Suomen jälkeen palvelu tullaan laajentamaan muihin maihin.

Jaa sivu: