Content Section
Uutiset

Väliaikainen tukiohjelma käyttöön valtiontuen seurannassa

Published date

Finnvera on ottanut käyttöön valtiontuen laskennassa ja seurannassa EU-komission hyväksymän, yrityskohtaisesti kumuloituvan valtiontukiohjelman. Ohjelma on väliaikainen ja voimassa 31.12.2010 asti.

Tukiohjelma on kansallinen ohjelma, jota voivat käyttää kaikki julkista tukea yrityksille myöntävät viranomaiset ja organisaatiot. Tuki on vaihtoehto 200 000 euroon rajatulle ns. de minimis -tuelle, jonka käytännössä väliaikainen tuki korvaa vuoden 2010 loppuun saakka.

Finnveran myöntämissä lainoissa ja takauksissa voi syntyä laskennallista tukea, jos yrityksen saaman luoton korko tai takauksen provisio alittaa komission määrittämän tapaukseen sovellettavan viitekoron tai -provision myöntöhetkellä. Tällöin Finnvera on velvollinen noudattamaan tukiohjelman määräyksiä. Väliaikaisen tuen määrä lasketaan yrityskohtaisesti, ja siihen lasketaan mukaan kaikkien muidenkin julkisten toimijoiden myöntämä de minimis-tuki tai väliaikainen tuki 1.1.2008–31.12.2010 välisenä aikana. Tällä ajanjaksolla tuen enimmäismäärä voi olla enintään 500 000 euroa yritystä kohden.

Kaikki muut toimialat lukuun ottamatta kalastusta ja varsinaista maataloutta kuuluvat väliaikaisen tukiohjelman piiriin.

Tukiohjelmista riippumatta rahoituksen myöntäminen perustuu Finnverassa aina tapauskohtaiseen harkintaan.

Finnvera tarjoaa pk-yrityksille kotimaassa lainoja ja takauksia sekä viejille ja viennin rahoittajille vientitakuita. Yhtiö jakaa kannattavaksi arvioidun liiketoiminnan rahoituksen riskejä yhdessä muiden rahoittajien kanssa.

Lisätiedot:
lakiasiainpäällikkö Katri Kosonen, puh. 020 460 7316
Finnveran puhelinpalvelu, 020 690 782
Finnveran aluekonttorit, valtakunnallinen vaihde 0204 6011

Jaa sivu: