Content Section
Uutiset

Uusiutuvien polttoaineiden pioneeri St1 Ravistajat-finaaliin

St1 Oy tuo markkinoille uusia polttoaineita ja tutkii uusia raaka-aineita uusiutuvien polttoaineiden valmistusprosessiin.

St1 toi etanolin markkinoille vuonna 2009 testiprojektina. Alun epäilysten jälkeen etanoli on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä polttoainevaihtoehtona bensiinitankeille. Vuodesta 2011 etanolia on voinut tankata kaikilta St1:n ja Shellin asemilta.

”RE85:n hinta on alhaisemmasta energiankulutuksesta huolimatta bensiiniä alhaisempi. Joka kilometriltä ja litralta jää säästöä,” St1 Oy:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen sanoo.

St1:n valmistaman etanolipolttonesteen raaka-aineena käytetään kotimaisesta elintarviketeollisuudesta syntyvää jätettä ja tähteitä. Uudemmissa laitoksissa raaka-aineina käytetään erilliskerättyä biojätettä.

”Nyt suunnitteilla on laitos Kajaaniin, jossa etanolia tullaan tekemään kuitupohjaisista raaka-aineista, esimerkiksi sahanpurusta. Myös olki on hyvä tulevaisuuden raaka-aine, koska sitä on runsaasti saatavilla”, Wiljanen kertoo. 

Asiantuntijaraati valitsi St1:n Ravistajat-finalistien joukkoon, koska yritys vie toimialaa eteenpäin kehittämällä uusia, ympäristöä säästäviä energiatuotteita.

Tekesin markkinointi- ja viestintäjohtaja Ulla Hiekkanen-Mäkelä nostaa esiin St1:n roolin aktiivisena vaikuttajana ja kumppanuuksien rakentajana.

”Yritys edustaa aidosti niitä arvoja joista puhuukin”, lisää Finnveran liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo

Seuraavaaksi valitaan jo kuudes finalisti

Ravistajat-ohjelma etenee siten, että raati valitsee jatkoon päässeiden yritysten joukosta yhden finalistin joka kuukausi. Finaaliin pääsee kymmenen yritystä.

Yleisö voi edelleen ehdottaa mielenkiintoisia yrityksiä Ravistajat-listalle. Samalla voi myös äänestää omaa suosikkiyritystään. Voittaja valitaan tammikuussa 2014. Valintaan vaikuttavat yleisöäänet ja raadin näkemykset.

Lisätietoa osoitteessa http://www.ravistajat.fi/

Käy keskustelua tai kerro mielipiteesi Ravistajien Facebook-ryhmässä