Content Section
Uutiset

Ulkoministeriön tuki pk-yritysten hankevalmisteluun Venäjällä loppuu vuoden 2011 jälkeen

Published date

Venäjälle laajentumista suunnitteleva pk-yritys on voinut saada ulkoasiainministeriöltä avustusta hankkeen valmisteluun. Määrärahasyistä tuen myöntäminen loppuu vuoden 2011 jälkeen.

Ulkoasiainministeriö (UM) on tukenut Suomen ja Venäjän välisen yhteistyön kehittämistä rahoittamalla suomalaisten pk-yritysten hankeselvityksiä vuodesta 2003 alkaen. Finnvera on toiminut asiantuntijana ja yhteysorganisaationa UM:n rahoittamissa hankkeissa.

Hallitusohjelman mukaisesti lähialueyhteistyöhön osoitettavat määrärahat valtion budjetissa vähenevät tällä hallituskaudella.

UM:n tuki suomalaisten pk-yritysten hankevalmisteluun Venäjällä loppuu vuoden 2011 jälkeen. Tuen loppuminen ei vaikuta jo aiemmin tukipäätöksen saaneisiin hankkeisiin. Tukea voidaan myöntää vielä kuluvan vuoden määrärahasta noin 400 000 euroa. Finnveralle osoitetut tukihakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Ulkoministeriön hankevalmistelutukea on myönnetty vuosina 2003–2011 yhteensä yli 5 miljoonaa euroa. Tuki on hyödyttänyt noin 180 yritystä liiketoiminnan käynnistämisessä Venäjällä. Tuen avulla on hankeselvitysten lisäksi rahoitettu liiketoimintasuunnitelman tekemistä sekä koulutusta ja asiantuntijapalveluiden ostoa. 

Nopef ja ELY-keskukset myöntävät edelleen tukea vastaavanlaisiin hankeselvityksiin (Nopef,
http://www.nopef.com/ ja ELY-keskus, http://www.ely-keskus.fi/ ).

Lisätietoja:
Finnvera Oyj
www.finnvera.fi > Kansainvälistyminen > Ulkoasiainministeriön lähialuehankkeet
rahoituspäällikkö Jari Mehto, puh. 020 460 7248

Jaa sivu: