Content Section
Uutiset

Talousapu – Yrittäjän talous- ja velkaneuvonta estää yritysten turhaa kaatumista vuonna 2013

Published date

Vuonna 2012 yritysten uusia maksuhäiriömerkintöjä oli ennätykselliset 212 000 yli 52 000 yrityksellä. Myös perintään asti päätyneiden yritysten määrä oli kasvussa.  Eniten, lähes 30 %, kasvoi 5-9 henkilöä työllistävien perintään päätyneiden yritysten määrä vuodessa.

Talousapu on ainoa yrittäjille ja pienille yrityksille suunnattu valtakunnallinen maksuton talous- ja velkaneuvontapalvelu. Se on yritysten käytössä osana Yritys-Suomi-palvelukokonaisuutta myös vuonna 2013. Palvelussa asiantuntijat auttavat yrittäjiä taloudellisten ongelmien ratkaisemisessa. Tavoitteena on estää elinkelpoisten yritysten turha kaatuminen.

Talousapu-palveluun tuli vuoden 2012 aikana 1 800 yhteydenotto. Kaikkiaan palveluun on sen toiminta-aikana lokakuusta 2009 tullut lähes 6 500 soittoa vaikeuksissa olevilta yksin- ja pienyrittäjiltä. Kun pieniä ja keskisuuria toimivia yrityksiä on Suomessa yli 300 000, niin millään muulla palvelumallilla ei näin suurta kohderyhmää pystytä tavoittamaan taloudellisesti järkevällä tavalla.

Palveluun kuuluu myös nettisivusto www.talousapu.fi, johon on koottu ohjeita ja neuvoja yrityksen talouteen ja sen ongelmiin liittyen. Sieltä on saatavissa muun muassa helppokäyttöinen kassavirtalaskelma ohjeineen. Sivustolla on lähes 27 000 erillistä kävijää vuodessa. Talousapu palvelua täydentää myös CBMC Kristillisen liikemiesverkoston ylläpitämä vapaaehtoinen iltapäivystys.

Yrittäjän talous- ja velkaneuvontaan liittyvää tietoa löytyy myös Yritys-Suomi-verkkopalvelusta osoitteessa: www.yrityssuomi.fi/talousapu .

Jaa sivu: