Content Section
Uutiset

Talousapu-puhelinpalvelu jatkaa vaikeuksissa olevien yritysten auttamista

Published date

Lokakuun alussa käyttöön otettu Talousapu-puhelinpalvelu vastaa vaikeuksissa olevien yrittäjien ja yritysten puheluihin nyt jo kolmatta kuukauttaan. Finnveralla on merkittävä rooli palvelun toteuttamisessa.

YritysSuomi-palvelukokonaisuuteen kuuluvaan Talousapu-palveluun on soitettu noin 400 kertaa, ja puheluita tulee koko ajan lisää, kun tieto palvelusta leviää avun tarpeessa olevien yritysten keskuudessa. Palveluun soitettujen puheluiden keskimääräinen pituus on asettunut reiluun 15 minuuttiin, mutta joissain tapauksissa tilanteen selvittämiseen ja neuvontaan on käytetty kokonainen tunti.

Yrittäjät voivat halutessaan soittaa palveluun nimettömänä, ja kaikki puhelimessa käydyt keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia. Kaikki palvelun neuvojat ovat koulutettuja yrityksen terveyttämiskonsultteja.

Idea palveluun ulkomailta

Ajatus vaikeuksissa olevien yritysten auttamiseen keskittyvästä puhelinpalvelusta syntyi alun perin Brysseliin Euroopan komission Fresh Start -tilaisuuteen suuntautuneella matkalla, jossa Finnveran Jari Piriselle ja EK:n Pekka Tsuparille esiteltiin Englannissa ja Ranskassa toteutettuja palvelukonsepteja. Myöhemmin miesten korviin kantautui tietoja myös Saksassa toteutetusta palvelusta, jonka konseptia ja teknologiaa tarjottiin suomalaisillekin ostettavaksi.

Lopulta palvelu toteutettiin kuitenkin kotimaisin voimin. Finnveran Jukka Vilppo toimi toteuttamisryhmän puheenjohtajana, ja nyt Talousapua kehitetään PKT-säätiön vetämänä jatkuvasti kertyvien kokemusten perusteella.

Finnveran pääroolina on edelleen toimia yritysrahoittajana tilanteissa, joissa pk-yrityksen kilpailukyky ja kannattavuus voidaan saavuttaa uudelleen.

Palvelua joka arkipäivä

Talousapu palvelee yrittäjiä maksutta numerossa 029 007 4990. Palvelu on avoinna arkisin klo 9.00–18.00. Aukioloaikojen ulkopuolella päivystävät Suomen Yrityskummien ja Kristillisen Liikemiesverkoston neuvojat, joiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.talousapu.fi .

Lisätietoja palvelusta löytyy YritysSuomi-portaalista www.yrityssuomi.fi/talousapu .

Jaa sivu: