Content Section
Uutiset

Suuri talouskeskustelu SuomiAreenassa: Huippuekonomistit ja poliitikot ratkovat tulevaisuuden kestävää kasvua Etlan ja Finnveran keskustelussa

Suuressa talouskeskustelussa Suomen kestävän kasvun yhtälöä ratkovat Kokoomuksen Matias Marttinen ja Vihreiden Sofia Virta yhdessä Etlan Päivi Puontin ja Finnveran Mauri Kotamäen kanssa.
Published date

Miten ikääntyvän Suomen talous saadaan nousuun ja maailman onnellisin maa jälleen voittavalle uralle - myös niin, että ihmiset, yritykset ja ilmasto voivat hyvin tulevaisuudessakin? Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ja Finnvera tuovat kesäkuussa Porin SuomiAreenaan maan ykkösekonomistit yhteen lavalle hallitus- ja oppositiopuolueiden edustajien kanssa. Suuressa talouskeskustelussa torstaina 27. kesäkuuta Vaakunan lavalla Suomen kestävän kasvun yhtälöä ratkovat Vihreiden Sofia Virta ja Kokoomuksen Matias Marttinen, yhdessä Etlan Päivi Puontin ja Finnveran Mauri Kotamäen kanssa. Keskustelua tulevat haastamaan nuorten ilmastoedustaja Hanna Höijer ja tekoälyä tutkiva Petri Rouvinen. 

Onko Suomella varaa kasvaa - tai olla kasvamatta? Haasteiden kääntämistä mahdollisuuksiksi tuskailevat myös poliittiset päätöksentekijät.

−Näin kesän kynnyksellä talouden iso kuva on nyt suhdannemielessäkin valoisampi, mutta pitää muistaa, että Suomen pitkän aikavälin näkymät eivät ole yhtä valoisat. Suuressa talouskeskustelussa on kyse myös siitä, kuinka Suomen haasteet käännettäisiin mahdollisuuksiksi, millainen on pitkän tähtäimen kasvu-ura, pohtii Etlan ennustepäällikkö Päivi Puonti.

Etlan Päivi Puonti ja Finnveran pääekonomisti Mauri Kotamäki saavat SuomiAreenan lavalle mukaan keskustelemaan Vihreiden puheenjohtajan Sofia Virran ja Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Matias Marttisen. Suuri talouskeskustelu on katsottavissa myös suorana nettilähetyksenä torstaina 27. kesäkuuta.

Tekoäly ja ilmastonmuutos haasteina

Kasvun haasteista suurimmat liittyvät paitsi ilmastonmuutokseen, myös generatiivisen tekoälyn kehitykseen ja hyödyntämiseen suurten haasteiden ratkaisemisessa. Näistä teemoista poliitikkoja ja ekonomisteja Porissa haastavat Etlan tekoälytutkimuksesta vastaava tutkimusneuvonantaja Petri Rouvinen sekä nuorten ilmastoedustaja Hanna Höijer

−Talouskasvun suhde ilmastonmuutokseen on iso teema. Onko ikuinen talouskasvu mahdollista vai vaatiiko ilmastonmuutoksen torjunta "kaiken teollisen toiminnan lopettamista"? Kannattaa muistaa, että talouskasvu on kuitenkin pitkälti tuottavuuden kasvua eli ekonomistin näkökulmasta kiinnostava kysymys on, kuinka puhdas siirtymä tehdään tehokkaasti ja aiheuttamalla mahdollisimman vähän harmia kansalaisille. Käytännössä ilmastonmuutoksen torjunta ei ole helppo harjoitus, puhumattakaan luontokadon torjumisesta. Näistäkin asioista varmasti keskustelemme Porissa, sanoo Finnveran Mauri Kotamäki.

Vakuuttavatko esitetyt ratkaisut? Niitä päästään arvioimaan torstaina 27. kesäkuuta klo 13−13.45 Vaakunan lavalla osoitteessa Gallen-Kallelankatu 7, Pori. Suurta talouskeskustelua johdattelee Suomen Kuvalehden toimittaja Robert Sundman, ja tilaisuus on katsottavissa myös kotisohvalta suorana nettilähetyksenä MTV:n SuomiAreenassa.

Mikä: Etlan ja Finnveran Suuri talouskeskustelu: Onko tulevaisuuden kestävä kasvu Suomelle mahdoton yhtälö?

Paikka: SuomiAreena, Vaakunan lava, Gallen-Kallelankatu 7, Pori sekä MTV-striimi

Aika: 27.6. klo 13-13:45

Keskustelemassa:

  • Ennustepäällikkö Päivi Puonti, Etla
  • Pääekonomisti Mauri Kotamäki, Finnvera
  • Puheenjohtaja Sofia Virta, Vihreät
  • Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen, Kokoomus
  • Tutkimusneuvonantaja Petri Rouvinen, Etla
  • Hanna Höijer, Suomen nuorten ilmastodelegaatti
  • Moderaattorina toimittaja Robert Sundman, Suomen Kuvalehti

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Tytti Sulander, Etla, p. 040 505 1241, [email protected]

Viestintäjohtaja Tarja Svartström, 040 826 2006, [email protected]

Lisätietoa SuomiAreenasta 2024.

Jaa sivu: