Content Section
Uutiset

Suomi sai hakemansa luvan vakuuttaa poikkeustapauksissa lyhyen maksuajan vientikauppoja läntisiin teollisuusmaihin

Published date

Finnveralle on avautunut rajoitettu, vuoden 2015 loppuun asti voimassa oleva mahdollisuus taata alle kahden vuoden maksuajan vientikauppoja seuraaviin maihin:

  • EU-maat, paitsi Kreikka (Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Iso-Britannia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Tanska, Tshekki, Unkari, Viro)
  • Australia, Kanada, Islanti, Japani, Uusi Seelanti, Norja, Sveitsi, USA

EU-komissio on 6.3.2013 myöntänyt Finnveralle luvan vakuuttaa lyhyen maksuajan vientikauppoja edellä mainittuihin maihin seuraavissa tapauksissa, joissa komissio näkee markkinapuutteen:

  1. kun hakijana on pk-yritys, jonka vuotuinen vientiliikevaihto on korkeintaan kaksi miljoonaa euroa
  2. kun luottovakuutusta haetaan yksittäiseen vientikauppaan, jonka riskiaika on ainakin 181 päivää ja enintään kaksi vuotta.

Finnvera voi vakuuttaa ainoastaan yksityisen luottovakuuttajan hylkäämiä kauppoja. Jos vientikauppa täyttää yllä mainitun ehdon 1 TAI 2 ja yksityinen luottovakuuttaja ei pysty kattamaan riskiä, voi viejä hakea vakuutusta Finnverasta. Finnvera arvioi ostajan luottokelpoisuuden normaalin riskiharkintansa mukaisesti.

Lupa on voimassa vuoden 2015 loppuun asti.

Poikkeuslupa ei koske Kreikkaa, koska siellä EU-komission mukaan vallitsee yleinen markkinapuute. Finnvera voi siis vakuuttaa vientikauppoja Kreikkaan tarkan riskiharkinnan jälkeen myös silloin, kun väliaikaisen luvan reunaehdot eivät täyty.

Lue myös: Vienti > Vientitakuutoiminta > Kansainvälinen sääntely ja yhteistyö > Euroopan Unioni

Lisätietoja:

tiimipäällikkö Eeva-Maija Pietikäinen, puh. 029 460 2674
kehityspäällikkö Taru Eskelinen, puh. 029 460 2670
apulaisjohtaja Pekka Karkovirta, puh. 029 460 2768

EU-komission tiedote asiasta:

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-193_en.htm

Jaa sivu: