Content Section
Uutiset

Suomalaisyritysten Venäjälle suuntautuville lähialuehankkeille 800 000 euron tuki vuodeksi 2010

Published date

Valtioneuvosto on myöntänyt Venäjälle vuonna 2010 suuntautuville lähialuehankkeille määrärahan, josta 800 000 euroa kohdistetaan lähialuetukena suomalaisten yritysten hankevalmisteluun. Lähialuetukea haetaan Finnveralta, jonka esityksen perusteella ulkoasiainministeriö tekee päätökset tuettavista hankkeista.

Hankevalmisteluun käytetyn lähialuetuen kysyntä oli ennätyksellisen vilkasta vuonna 2009. Kaikkiaan tukea myönnettiin 36 hankkeelle yhteensä 1,4 miljoonaa euroa. Vuonna 2010 lähialuehankkeisiin käytettävä kokonaissumma on 19,5 miljoonaa euroa, josta siis 800 000 euroa kohdistetaan suomalaisyritysten etabloitumishankkeisiin.

Rahoitettavien hankkeiden tavoitteena tulee olla Suomessa toimivan yrityksen Luoteis-Venäjällä, tai tapauskohtaisesti myös muualla Venäjällä, sijaitsevan tytär- tai osakkuusyrityksen perustaminen tai kehittäminen. Tuettavia hankevaiheita voivat olla alustava hankeselvitys (Pre-Feasibility Study), varsinainen hankeselvitys ja liiketoimintasuunnitelman laatiminen (Feasibility Study ja Business Plan) sekä investointivaiheen koulutus ja asiantuntijoiden käyttö.

Hakemus sekä tarkemmat tiedot tuesta ja sen hakemisesta löytyvät alla olevan linkin kautta.

Ulkoasiainministeriön lähialuehankkeet

Jaa sivu: