Etsi Finnverasta

Uutiset

Edellinen sivu

Pirkanmaan ja Pohjanmaan vuoden kasvaja Framery Oy vie maailmalle puhelinkoppeja

18.05.2016

Tamperelainen Framery Oy palkittiin tiistaina Pirkanmaan ja Pohjanmaan alueen vuoden kasvajana Kauppalehden Kasvajat -tilaisuudessa. Framery toimittaa korkean tason akustisia puhelinkoppeja ja hiljaisia tiloja avokonttoreihin ja julkisiin tiloihin.

Yritys syntyi kahden opiskelijan oivalluksesta, kun heidän silloisen työpaikkansa esimies kailotti avokonttorissa kovaan ääneen puhelimeen. Tampereen Teknillisen yliopiston opiskelijat Samu Hällfors ja Vesa-Matti Marjamäki oivalsivat, että alati lisääntyvistä avokonttoreista puuttuu puhelinkopit. Oivalluksen seurauksensa syntyi vuonna 2010 Framery Oy.

Yritys iski hyvään niche-markkinarakoon: perustamisen aikaan maailmalla ei ollut puhelinkoppimarkkinoita eikä ainuttakaan kilpailijaa. Kasvavana trendinä kuitenkin nähtiin monitoimitila-ajattelu.

Kun perustajina oli kaksi opiskelijaa, rahoituksen saanti oli alkuvaiheessa kiven alla. Finnvera antoi yritykselle pienlainaa jo sen alkutaipaleella. Tekes myönsi Framery Oy:lle Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoitusta. Rahoitus tähtää liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja sen tavoitteena on nopeuttaa olennaisesti lupaavimpien pienten yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

Lupaavaa kasvu onkin ollut. Viime vuonna Frameryn liikevaihto oli jo 5,1 miljoonaa euroa. Tänä vuonna kasvu on jo 20 miljoonan euron vauhdissa.

Frameryn tuotteita myydään ympäri maailmaa jälleenmyyjäverkoston kautta. Valtaosa, noin 80 prosenttia tuotannosta menee vientiin, ja päämarkkinat ovat ulkomailla. Tamperelaisen yrityksen osaamiseen on uskonut muun muassa Twitter, joka otti yritykseen yhteyttä kun se oli uudistamassa toimitilojaan avokonttoreiksi. Yksi asia on kuitenkin säilynyt – Frameryn kaikki tuotteet valmistetaan edelleen Suomessa.

Kuva: Palkinnon vastaanottivat Frameryn toinen perustaja Samu Hällfors ja toimitusjohtaja Ossi Paija.

Kauppalehden Kasvajat -kiertue jatkuu ensi viikolla 24.5. Turussa. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa http://kasvajat.kauppalehti.fi/

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot