Content Section
Uutiset

Kiihdytyskaista kansainvälisille markkinoille avautuu. Tule mukaan Kasvuväylään!

Published date

Onko yrityksesi kiinnostunut kasvusta ja kansainvälistymisestä? Kasvuväylä-palveluun otetaan loppuvuonna mukaan 50 uutta pk-yritystä. Haku on käynnissä ja päättyy perjantaina 2.12.2011.

Kasvuväylä-palvelu on tarkoitettu kiihdytyskaistaksi nopeaa kasvua ja kansainvälistymistä tavoitteleville pk-yrityksille. Palvelun tavoitteena on varmistaa, että siihen valitut yritykset voivat hyödyntää tehokkaasti omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvia julkisia asiantuntija- ja rahoituspalveluja.

Kasvuväylä on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) alaisten toimijoiden (ELY-keskukset, Finnvera, Finpro, PRH, Suomen Teollisuussijoitus ja Tekes) uusi palvelumalli, jota on pilotoitu Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla vuoden 2011 aikana. Kokeiluvaiheessa oli mukana 21 tietotekniikka-alan yritystä. Nyt toimintamalli laajennetaan kaikille toimialoille ja koko maan kattavaksi.

Miten yritys hyötyy Kasvuväylästä?
Kasvuväylä auttaa yritystä saavuttamaan asetetut kasvutavoitteet. Jokaiselle Kasvuväylään valitulle yritykselle nimetään oma asiakasvastaava eli kasvuluotsi, joka etsii TEM-toimijoiden tarjoamasta yritykselle sopivimmat palvelut ja koordinoi eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Rahoitushakemusten käsittely nopeutuu ja kasvun vaatima kokonaisrahoitus on helpommin saatavilla. Kasvuväylän avulla yritys pystyy paremmin keskittymään ydinliiketoimintaansa sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan kasvustrategiaansa pitkäjänteisesti ja entistä vaivattomammin.

Millaiselle yritykselle Kasvuväylä sopii?
Kilpailukykyinen kotimainen liiketoiminta luo pohjan kansainvälistymiselle. Kasvuväylään valittavilta yrityksiltä edellytetään näin ollen taloudellisesti kannattavaa liiketoimintaa kotimaassa ja halua vahvan kasvun hakemiseen kansainvälisiltä markkinoilta. Yritysten odotetaan työllistävän yli 10 henkeä ja liikevaihdon olevan vähintään 500 000 euroa.

Mukaan otetaan 50 uutta pk-yritystä – aloitus joulu-tammikuun aikana
Kasvuväylään otetaan loppuvuonna mukaan 50 uutta pk-yritystä. Aluksi uusien yritysten kanssa käydään läpi niiden kansainvälistymisen tilanne ja tarvittavat etenemisaskeleet. Toimintamallia kehitetään edelleen vuoden 2012 aikana, jotta kansainvälistyville kasvuyrityksille voidaan tarjota entistäkin selkeämpi palvelukokonaisuus.

Lisätietoja ja hakuohjeet: www.kasvuvayla.fi
Hakuaika päättyy perjantaina 2.12.2011 klo 16.15.

Lisätietoja:
Risto Setälä, Tekes, puh. 050 557 7858, risto.setala(at)tekes.fi
Janne Peräjoki, Tekes, puh. 050 557 7812 janne.perajoki(at)tekes.fi
Riku Mulari, Finnvera, Tampereen aluekonttori, puh. 020 460 3729 riku.mulari(at)finnvera.fi
Kari Inberg, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 050 390 2397 kari.inberg(at)tekes.fi
Arto Salmela, Uudenmaan ELY-keskus, puh. 040 745 6136 arto.salmela(at)ely-keskus.fi
Kimmo Aura, Finpro ry, puh. 040 504 8317, kimmo.aura(at)finpro.fi

Jaa sivu: