Content Section
Uutiset

Kasvu Open siivittää suomalaisia yrityksiä kasvuun

Kasvu Openissa kohtaavat yli 500 kokeneen yritysjohtajan osaamispääoma ja 150 kasvunälkäisen pk-yrityksen uudet raikkaat ideat. Kasvu Open on kaikille yrityksille avoin ja maksuton prosessi, jossa liike-elämän asiantuntijat tukevat kasvun haasteissa. Tapahtumia järjestetään maaliskuusta alkaen eri puolilla Suomea.

Kasvu Openin tavoite on auttaa yrityksiä kasvuun. Parhaat kasvajat palkitaan, mutta kaikki voittavat. Nyt on aika ilmoittaa oma yritys kasvamaan ja verkostoitumaan Kasvu Openiin. Kaikki osallistujat saavat hyödyllisiä kontakteja, keinoja kirkastaa strategiaansa, kehittää osaamistaan ja tilaisuuksia kohdata rahoittajia, sijoittajia ja mahdollisia kumppaneita.

Kasvu Open -prosessi perustuu Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun ja yritysten yhdessä kehittämän kasvua kiihdyttävään malliin, jossa yritysten tueksi tuodaan laaja-alainen ja korkeatasoinen liike-elämän asiantuntemus. Jokainen yritys tuo prosessiin omat haasteensa, joihin etsitään ratkaisuja kasvotusten asiantuntijoiden kanssa.

“Suomi tarvitsee kasvavia yrityksiä. Kasvusta haaveilevat yritykset tarvitsevat konkreettista ja asiantuntevaa tukea. Kasvu Open vastaa innostavasti tähän huutoon”, sanoo EK:n johtaja Leena Mörttinen.

Kasvu Openin kumppanit, Nordea, Finnvera ja Technopolis, haluavat auttaa yrityksiä konkreettisesti. Kumppanit tuovat tapahtumaan asiantuntijaosaamista ja taloudellista tukea sekä mahdollistavat, että prosessi on tarjolla kaikille suomalaisille yrityksille maksuttomasti.

Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo ja muut Finnveran rahoituksen asiantuntijat tietävät, että kasvu vaatii oivalluksia ja uskallusta, mutta myös riittävän taloudellisen tuen.

“Finnvera on kasvun, kilpailukyvyn ja kansainvälistymisen rahoittaja. Täydennämme yksityisen sektorin rahoituspalveluita tarjoamalla lainoja, takauksia, pääomasijoituksia ja vientitakuita. Rahoituksen asiantuntemuksemme on nyt Kasvu Open -osallistujien käytettävissä”, Paloheimo kertoo.

Kasvu Open hakee kasvajia ympäri Suomea

Tänä vuonna Kasvu Open tulee lähelle yrityksiä. Sen tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea Helsingistä Kajaaniin ja Vaasasta Joensuuhun. Luvassa on Kasvupolkuja, Kasvun kiitoratoja ja lokakuussa Kasvu Open -finaali Jyväskylässä.

Kasvupolut ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa alueiden omat asiantuntijat tarjoavat apunsa yrityksille ja antavat vinkkejään kasvuun. Kasvun kiitoradoilla tartutaan kasvun haasteisiin yrityskohtaisesti Kasvun mylly -työpajoissa yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

Mukaan voi ilmoittautua avoimella lomakkeella 17.3. alkaen tai maaliskuisissa Kasvupolku -starttipäivissä. Alueellisten Kasvupolkujen lisäksi luvassa on kyberturvallisuuden Kasvupolku, joka alkaa 11.3. Jyväskylässä. Kunkin Kasvupolun lupaavin kasvaja saa paikan valtakunnalliseen finaaliin. Tuomaristo valitsee finaaliin yhteensä 60 yritystä. Kaikki finalistit pääsevät syyskuussa Kiitoratapäivään viimeistelemään finaalikuntoaan.

Kun yritys vie käytäntöön Kasvupoluilla ja kiitoradoilla saatuja markkinoinnin ja myynnin, rahoituksen, osaamisen ja johtamisen kehittämisideoita, ennen finaalia ennättää tapahtua jo paljon.

http://www.kasvuopen.fi/
www.kasvuopen.fi/kalenteri

Lisätietoja:
Uljas Valkeinen, Kasvu Open johtaja, p. 050 568 8555, uljas.valkeinen (at) chamber.fi
Annamarja Paloheimo, liiketoimintajohtaja, Finnvera, p. 050 309 7368, annamarja.paloheimo (at) finnvera.fi
Niina Holm, johtaja, liiketoiminnan kehittäminen, Nordea, p. 050 358 6435, niina.holm (at) nordea.com
Karri Hautanen, markkinointijohtaja, Technopolis, p. 040 180 1388, karri.hautanen (at) technopolis.fi
Leena Mörttinen, johtaja, Kilpailykyky ja kasvu, EK, p. 050 521 7269, leena.morttinen (at) ek.fi