Content Section
Uutiset

Kaarinalainen NIT on Lounais-Suomen kovin kasvaja

Kauppalehti palkitsi tiistaina Lounais-Suomen vuoden kasvajana kaarinalaisyhtiö NIT Naval Interior Teamin.

NIT suunnittelee ja toteuttaa muun muassa ravintoloita, kylpyläosastoja ja teknisiä tiloja lähinnä loistoristeilijöihin ja autolauttoihin. Telakkateollisuuden viime vuosien turbulenssista huolimatta NIT on kovassa nousussa. Vuonna 2000 perustettu yritys työllistää 100 henkeä ja sen liikevaihdon on ennustettu kasvavan tänä vuonna jopa 50 miljoonaan euroon. Syyskuussa 2015 päättyneellä tilikaudella NIT:n liikevaihto oli hieman yli 36 miljoonaa. Finnvera on ollut rahoittamassa yritystä sen alkutaipaleelta asti.

Valtaosa NIT:n liikevaihdosta tulee ulkomailta, ja viime aikojen suurin kasvu on tullut Japanista. Yhtiö lähti etsimään asiakkaita ulkomaisilta telakoilta jo vuonna 2008, minkä ansiosta liiketoiminta lähti kasvuun ja yritys sai rekrytoitua parhaat osaajat ennen kotimaan telakkateollisuuden buumia. Nyt NIT:n asiakkaat ovat maailman johtavia telakoita: saksalaisen Meyerin telakat Turussa ja Papenburgissa, Mitsubishin telakka Japanin Nagasakissa, Lloyd Werft Bremerhaven Saksassa sekä muutamia yhdysvaltalaisia varustamoja.

Kuva: Palkinnon tuli noutamaan yhtiön toinen perustaja ja omistaja, toimitusjohtaja Jari Suominen.

Kauppalehden Kasvajat -kiertueen seuraava tilaisuus järjestetään Helsingissä tiistaina 31.5. Team Finland -toimijat ovat paikalla innostamassa yrityksiä kasvuun ja kansainvälistymiseen. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa http://kasvajat.kauppalehti.fi/