Content Section
Uutiset

Hallitus kasvattaa kansainvälistyvien ja kasvuyritysten riskinottoa

Published date

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote:

Hallitus päätti 13.12.2012 kasvattaa Finnvera Oyj:n kotimaan rahoituksen riskinottoa kansainvälistyvien ja kasvuyritysten sekä aloittavien yritysten osalta. Toimenpiteellä toteutetaan hallitusohjelman elinkeinopoliittista tavoitetta edistää yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

Riskinoton lisääminen toteutetaan siten, että Finnvera Oyj:lle aiheutuvien luotto- ja takaustappioiden valtion korvausosuuksia nostettaisiin koko maassa 75 prosenttiin kansainvälistyvien ja kasvuyritysten sekä aloittavien yritysten osalta. Kaiken kaikkiaan valtion korvausosuus yhtiölle aiheutuneista tappioista nousee nykyisestä noin 50 prosentista arviolta 58 - 60 prosenttiin.

Uudet luotto- ja takaustappiositoumukset ovat voimassa vuoden 2015 loppuun asti. Vuosittaisen luotto- ja takaustappiokorvauksen piirin kuuluvan rahoituksen myöntäminen kasvaisi arviolta noin miljardiin euroon. Muutokset tulevat voimaan ensi vuoden alussa.

Finnvera on valtion omistama erityisrahoittaja ja Suomen virallinen vientitakuulaitos. Kotimaan rahoituksen ohella se takaa viennin rahoitukseen liittyviä poliittisia tai kaupallisia riskejä sekä myöntää rahoitusta vienti- ja alushankkeisiin.

Lisätiedot:
hallitusneuvos Kari Parkkonen, TEM, p. 029 50 64938

Jaa sivu: