Content Section
Uutiset

Finnveran yhteiskuntavastuuraportti julkaistu

Published date

Finnveran ensimmäinen, erillinen yhteiskuntavastuuraportti on julkaistu yhtä aikaa vuosikertomuksen ja tilinpäätösinformaation kanssa. Tähän saakka Finnvera on raportoinut yhteiskuntavastuusta vuosikertomuksessaan.

Yhteiskuntavastuun merkitys kaikkien yritysten toiminnassa on viime vuosina jatkuvasti lisääntynyt. Finnvera tarjoaa yhteiskuntavastuuraportissaan sidosryhmilleen tiiviin tietopaketin, jossa tarkastellaan yhtiön toimintaa nimenomaan vastuullisuuden näkökulmasta. Raportissa käsitellään Finnveran toimintaan liittyviä taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristövastuita koskevia asioita. Perusajatuksena on Finnveran toiminnallaan yhteiskunnalle tuottamat hyödyt.

Valtion omistamana erityisrahoittajana koko Finnveran toiminta perustuu vastuullisuuteen. Yhtiön tehtävänä on edistää suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia auttamalla yrityksiä alkuun, kasvuun, kansainvälistymiseen ja vientiin.

Vastuullisen toiminnan periaatteet on kirjattu jo Finnveraa perustettaessa yhtiön toimintaa sääteleviin lakeihin. Niistä tärkeimmät ovat laki valtion erityisrahoituslaitoksesta sekä vientitakuulaki. Koska Finnvera toimii myös Suomen virallisena vientitakuulaitoksena, se noudattaa vientitakuutoiminnassaan OECD-maiden yhteisiä linjauksia ja kansallisten vientitakuulaitosten yhteistyöelimen, Bernin Unionin suosituksia sekä niiden maiden lainsäädäntöä, joihin suomalaisyritysten vientitoimitukset tai projektit kohdistuvat.

Tutustu yhteiskuntavastuuraporttiin

Jaa sivu: