Content Section
Uutiset

Finnveran varatoimitusjohtaja Topi Vesteri jatkaa Bernin Unionin puheenjohtajana

Published date

Finnveran varatoimitusjohtaja Topi Vesteri on valittu Kansainvälisen luotto- ja poliittisen riskien vakuuttajien yhdistyksen Bernin Unionin presidentiksi.

Valinnan teki Portugalin Lissabonissa kokoontunut Bernin Unionin vuosikokous. Varapuheenjohtajaksi valittiin Etelä-Afrikan takuulaitoksen ECIC SA:n johtaja Mandisi Nkuhlu.

Bernin Unionin jäseninä on sekä valtiollisia vientitakuulaitoksia että yksityisiä ja multilateraaleja luotto- ja poliittisen riskin vakuuttajia, yhteensä 82 jäsentä 73 maasta, joissa asuu yhteensä 90 prosenttia maailman väestöstä.

Vuonna 2015 Bernin Unionin jäsenorganisaatiot vakuuttivat vientikauppoja yli 1,8 biljoonan Yhdysvaltain dollarin arvosta.

– WTO:n raportoimat maailmankaupan volyymit laskivat 13 prosenttia vuodesta 2014 vuoteen 2015. Syynä on raaka-aineiden hintojen lasku ja siitä seurannut erittäin varovainen investointi-ilmapiiri. Myös kasvaneet geopoliittiset riskit ja talouspakotteet ovat vaikuttaneet kauppalukujen laskuun. Bernin Unionin jäsenten volyymi laski kuitenkin huomattavasti vähemmän, vain seitsemän prosenttia. Mielestäni tämä on osoitus järjestön jäsenten suhdanteita tasapainottavasta roolista maailmankaupassa, Topi Vesteri sanoo.

Finanssikriisin alusta, vuodesta 2008 lukien Bernin Unionin jäsenet ovat korvanneet 35 miljardia Yhdysvaltain dollaria vientiyritysten ja rahoittajapankkien riskejä.

– Riskinotosta perityt takuumaksut ja korvattujen erien takaisinperintä huomioiden toiminta on kuitenkin kannattavaa, Vesteri toteaa.

Lisätietoja:
Topi Vesteri, varatoimitusjohtaja, p. 029 460 2676

Jaa sivu: