Content Section
Uutiset

Finnveran pääomasijoitustoiminnan kohdeyritys MetGen voitti eurooppalaisen sijoittajakilpailun

Published date

MetGenin lehdistötiedote:

Selluteollisuudelle entsyymejä kehittävä MetGen on voittanut eurooppalaisen sijoittajakilpailun ympäristöteknologiayritysten sarjan. Eurecan European Venture Contest 2010 -sijoittajakilpailussa oli yhteensä 987 kilpailevaa vaihtoehtoa 449 yrityksestä 24 eri maasta.

MetGenin entsyymejä käytetään sellu- ja paperiteollisuudessa nopeuttamaan ja tehostamaan prosesseja sekä vähentämään niissä syntyvää jätettä. MetGenin entsyymejä käytetään lisäksi selluteollisuuden jätevesien puhdistukseen. Entsyymien avulla selluteollisuuden jätteistä voidaan myös tehdä polttoaineeksi sopivaa bioetanolia, jolloin biopolttoaineen tuotantoon ei tarvitse käyttää pelloilla viljeltäviä, ihmisruoaksi kelpaavia kasveja.

Vuoden aikana kilpailijoita arvioi yli 120 asiantuntijaa eri puolilla Eurooppaa henkilökohtaisissa tapaamisissa sekä verkon kautta. Voittajiksi valittiin sijoittajien kannalta mielenkiintoisimat yritykset.

- Menestyksemme ei olisi ollut mahdollista ilman Tekesiä ja Finnveraa. Tämä vauhdittaa tavoitettamme aloittaa yhteistyö muiden toimijoiden kanssa, joilla on strategisia tavoitteita ympäristöteknologian alueella, kertoo toimitusjohtaja Alex Michine.

Entsyymit ovat biologisia katalyyttejä eli aineita, jotka nopeuttavat kemiallisia reaktioita kulumatta itse reaktiossa. Ne ovat hyvin yleisiä luonnossa. Esimerkiksi elimistö tuottaa omia entsyymejä ruoansulatusta varten. MetGen on kehittänyt tavan muuttaa luonnon entsyymejä niin, että ne kestävät myös teollisen tuotannon kovissa olosuhteissa.

MetGenin verkkosivu:
http://www.metgen.com/  
Eurecan European Venture Contest:
http://www.e-unlimited.com/events/view.aspx?events_pages_id=551

Lisätietoja:
Alex Michine, toimitusjohtaja
MetGen
Puh. 040 543 3740
Sähköposti: alex (at) metgen.com

Jaa sivu: