Etsi Finnverasta

Uutiset

Edellinen sivu

Finnveran kolmaskymmenestuhannes asiakas menee voimalla eteenpäin

18.06.2012

Finnveran kolmaskymmenestuhannes asiakas on Kratos Oy Kuopiosta. Yritys pääsi alkuun Finnveran yrittäjälainan avulla.

Finnveran Kuopion-aluekonttorin aluejohtaja Tarja Tikkanen ja Kratos Oy:n Simo Roponen

Kratos tarkoittaaa kreikkalaisessa mytologiassa voiman jumalaa. Voiman ja nopeuden lisääminen on juuri lopputulema, minkä yritys saa asiakkaille aikaan. Paineenmuuntaja hydrauliikkaan on yrityksen keskeinen keksintö.

Simo Roponen ja Mikko Junttila perustivat yrityksen Junttilan keksinnön ympärille. Kumpikin oli opiskellut Kuopion Tekussa ja yrittäminenkin oli jo tuttua.

”Hydraulinen paineenmuuntaja, jolla saadaan lisää öljyvirtausta tai painetta. Tämän myötä monen tuotteen valmistuskustannukset pienenevät, koska myös tehoa ja voimaa voidaan lisätä. Sovelluksia on paljon kaikkialla missä käytetään hydrauliikkaa”, Simo Roponen kertoo.

Roponen ja Junttila pohdiskelivat innovaatiota ja päättivät perustaa sen ympärille yhteisen yrityksen. Kehitystyö päätettiin viedä ensin loppuun, sitten on markkinoinnin vuoro. Tähtäimessä on kasvu ja kansainvälistyminen, vaikka ensin kokemusta kerätään kotimaasta. Potentiaalisia asiakkaita ovat teollisuus, urakoitsijat, viljelijät, tahot, joilla on koneita ja laitteita. Innovaatio on patentoitu vuonna 2009, mutta siitä tuotetta on kehitelty eteenpäin.

”Laitevalmistajilta tulee varmaan suurimmat volyymit”, Simo Roponen arvioi.

Insinöörit ovat yleensä hyviä keksimään teknisiä laitteita, mutta markkinointi ei niinkään ole hallussa. Tämän yrittäjät tiesivät ja siksi aikovat kunnolla valmistautua markkinointiin ennen kuin lähtevät maailmalle. Kansainväliset markkinat ovat tähtäimessä heti alussa, sillä Suomen osuus koko hydrauliikka-alasta on vain muutama prosentti maailmanlaajuisesti.

”Otin yhteyttä Finnveraan, keskustelimme ja saimme yrittäjälainaa. Sen avulla pystyimme käynnistämään toiminnan. Tiesin Finnveran tarjoamista mahdollisuuksista,”, Simo Roponen kertoo.

Tämän vuoden aikana Kratos palkkaa pari henkilöä lisää, ja ensi vuoden alusta pitäisi olla jo täysi vauhti päällä. Yrityksen perustaminen ei sinänsä muuttanut Roposen elämää, sillä hän on jo kokeillut siipiään koneyrittäjänä.

Teksti: Helinä Hirvikorpi, Kuva: Mikko Mäntyniemi

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot