Content Section
Uutiset

Finnveralle väliaikainen lupa vakuuttaa lyhyen maksuajan vientikauppoja läntisiin teollisuusmaihin tiukoilla reunaehdoilla

Published date

EU-komissio on myöntänyt Finnveralle luvan vakuuttaa lyhyen maksuajan vientikauppoja tiettyihin läntisiin teollisuusmaihin. Näitä vientikauppoja voidaan vakuuttaa vain kahdessa tapauksessa, joissa komissio näki markkinapuutteen vallitsevan:

  1. kun hakijana suomalainen pk-yritys, jonka vuotuinen vientiliikevaihto on korkeintaan kaksi miljoonaa euroa
  2. kun vakuutetaan yksittäistä riskiä/kauppaa ja yksityinen luottovakuuttaja on hylännyt riskin muusta kuin ostajayrityksen taloudelliseen tilaan liittyvästä syystä (mm.valmistusaikainen riski tai epätyypillinen maksuaika).

Finnvera voi vakuuttaa ainoastaan yksityisen luottovakuuttajan hylkäämiä kauppoja. Finnvera arvioi ostajan luottokelpoisuuden normaalin riskiharkintansa mukaisesti.

Lupa on voimassa vuoden 2012 loppuun asti, jonka jälkeen nykyinen EU-sääntökehikko vaihtuu uuteen.

Poikkeuslupa koskee seuraavia maita:

  • EU-maat, paitsi Kreikka (Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Iso-Britannia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Tanska, Tshekki, Unkari, Viro)
  • Australia, Kanada, Islanti, Japani, Uusi Seelanti, Norja, Sveitsi, USA

Poikkeuslupa ei koske Kreikkaa, koska siellä EU-komission mukaan vallitsee yleinen markkinapuute. Finnvera voi siis vakuuttaa vientikauppoja Kreikkaan tarkan riskiharkinnan jälkeen myös silloin, kun väliaikaisen luvan reunaehdot eivät täyty.

Lue myös: Vienti > Vientitakuutoiminta > Kansainvälinen sääntely ja yhteistyö > Euroopan Unioni

Lisätietoja:

kehityspäällikkö Taru Eskelinen, puh. 029 460 2670
päällikkö Eeva-Maija Pietikäinen, puh. 029 460 2674
tiimipäällikkö Benita Salenius, puh. 029 460 2715

EU-komission tiedote asiasta:

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/12/593&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en

Jaa sivu: