Content Section
Uutiset

Finnvera tukee ja työllistää nuoria

Published date

Finnvera on mukana Suomen Mentorien Tehdään työtä -kampanjassa, jonka tarkoituksena on tukea nuorten korkeakoulutettujen työllistymistä.

Kampanjaan liittyen Finnvera tarjoaa 6 kuukauden harjoittelupaikan. Helsingin-toimipisteessä aloitti maaliskuun alussa rahoitusneuvojana kauppatieteiden opiskelija Petteri Lahtinen. Hänen työnkuvaansa kuuluu rahoitusta hakevien yritysten taloudellisen tilan ja menestymisen mahdollisuuksien analysointi sekä asiakastapaamiset. Muutaman viikon kokemuksen perusteella Petteri on todella tyytyväinen harjoittelupaikkaansa Finnverassa. ”Työssä pääsen konkreettisesti soveltamaan yliopistossa opittua teoriaa. Jo kolmen viikon jälkeen huomaan oppineeni todella paljon esimerkiksi tilinpäätösten tulkitsemista. Työyhteisö on mukava ja ottanut minut hyvin vastaan.”

Finnverasta mentoreina ohjelmassa ovat mukana aluejohtaja Markus Laakkonen, asiakkuuspäällikkö Matti Reijonen ja HRD-päällikkö Pauliina Teppo. Mentorina toimiminen tarkoittaa oman asiantuntijuuden jakamista ja nuoren tukemista työnhaussa. Mentori ja aktori tapaavat noin kahdeksan kertaa vuodessa ja tapaamisen teema määritellään tilanteen ja tarpeen mukaan.

”Oma aktorini on gradua tekevä nuori nainen, joka hakee aktiivisesti oman alan työkokemusta. Viime viikolla hän sai ensimmäisen kutsun työhaastatteluun ja yhdessä pohdimme hyviä vastauksia kiperimpiin työhaastattelukysymyksiin. On todella palkitsevaa olla mukana mentoreiden toiminnassa ja sitä kautta tukea tärkeää asiaa. Suurin palkinto olisi nähdä oman aktorin työllistyvän oman alan töihin", kertoo Pauliina.

Mukaan mentoritoimintaan voi ilmoittautua Suomen Mentoreiden sivuilta.

Finnvera tukee nuorten työllistymistä myös palkkaamalla joka kesä useita kesätyöntekijöitä. Tulevana kesänä Finnverassa työskentelee yhteensä 21 kesätyöntekijää.