Content Section
Uutiset

Finnvera suunnittelee kotimaan perinnän uudelleenorganisointia

Published date

Finnvera suunnittelee kotimaan perintätoimintojen uudelleenorganisointia ja perintään liittyvän työn uudelleenjärjestämistä.

Suunniteltu uudelleenorganisointi liittyy Finnveran harkitsemaan toimintamallin muutokseen, jossa kotimaan perintään liittyviä tehtäviä siirrettäisiin toimeksiantosopimuksella ulkopuoliselle palveluntarjoajalle. Vastuu perinnästä ja sen ohjauksesta säilyisi jatkossakin Finnveralla.

Suunniteltu toimintamallin muutos ja siihen liittyvä töiden uudelleenorganisointi voi johtaa olennaisiin muutoksiin yhdessä nykyisessä toimenkuvassa ja kolmen nykyisen toimenkuvan lakkaamiseen, mutta samaan aikaan niiden tilalle perustettaisiin kolme uutta toimenkuvaa. Lisäksi harkitaan pienempiä työtehtävä- ja ryhmä-/tiimimuutoksia.

Näitä toimenkuviin ja työtehtäviin suunniteltuja muutoksia käsitellään tarkemmin yhteistoimintaneuvotteluissa, joista on tänään 22.10.2018 annettu kutsu henkilöstön edustajille. Neuvottelujen piirissä on 30 finnveralaista. Neuvotteluissa ei tähdätä vakituisen henkilökunnan vähennyksiin.

Jos suunnitelma toteutuisi, arvion mukaan 11 henkilöä kotimaan perintäryhmästä siirtyisi myöhemmin palveluntarjoajan palvelukseen liikkeenluovutuksella.

Ensimmäinen neuvottelu henkilöstön ja Finnveran edustajien kesken pidetään 29.10. Neuvotteluissa noudatetaan 14 päivän vähimmäisneuvotteluaikaa.

Jos asiassa päätetään myöhemmin edetä, hankinta tapahtuu hankintalain mukaisena julkisena kilpailutuksena.

Lisätietoja:

Tarja Svartström, viestintäjohtaja, Finnvera, puh. 029 460 2424

Jaa sivu: