Content Section
Uutiset

Finnvera sijoitti älymateriaaliteknologiaan

Published date

Helsinkiläinen Synoste Oy on saanut pääomasijoituksen Finnveralta. Yhtiö on kehittänyt uudenlaisen menetelmän luuston epämuodostumien korjaamiseen.

Synosten älymateriaaliteknologiaan perustuva potilasystävällinen menetelmä mahdollistaa luuston epämuodostumien korjaamisen luun sisään asennettavien, langattomasti kontrolloitavien, implanttien avulla. Menetelmän avulla hoito on kivuttomampaa, koska uuden teknologian avuilla potilaan ihoa ja lihaksia ei tarvitse lävistää.

Tuote on kehitetty yhteistyössä tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon erikoistuneen Orton-sairaalan kanssa. Se on suunnattu raajojen pidennysleikkauksiin, mutta sitä voidaan kehittää myös hyödynnettäväksi muiden luuston ongelmien hoitamiseen.

”Uuden teknologian avulla on mahdollista selkeästi parantaa potilaskokemusta ja todennäköisesti se tulee vähentämään leikkauksiin liittyviä komplikaatioita”, sanoo Finnveran pääomasijoitustoiminnan manageri Kalle Åström.

Rahoituskierrokselle osallistui Finnveran lisäksi bisnesenkelisijoittajia, Lifeline Ventures -vigokiihdyttämö, Tekes ja saksalainen High Tech Gründerfonds, jolle tämä viides Saksan ulkopuolelle suuntautunut pääomasijoitus. Synostella on toimintoja sekä Helsingissä että Düsseldorfissa.

Lisätietoja: Kalle Åström, puh. +358 29 460 2747

Jaa sivu: