Content Section
Uutiset

Finnvera sai EAKR-rahoitusta 17,5 miljoonaa euroa pääomasijoituksia varten

Published date

Finnvera on saanut Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ohjelmista 17,5 miljoonaa euroa käytettäväksi pääomasijoitustoimintaan. Asiasta päätti työ- ja elinkeinoministeriö. EAKR-rahoituksen avulla Finnvera voi jatkaa aikaisen vaiheen sijoitustoimintaansa nykyisessä mittakaavassa ja auttaa suomalaisia start up -yrityksiä niiden rahoitustarpeissa.

Finnvera tekee pääomasijoituksia toiminnan alkuvaiheessa oleviin innovatiivisiin yrityksiin, joiden tavoitteena on kasvu ja kansainvälistyminen. Sijoitukset tehdään tytäryhtiö Aloitusrahasto Vera Oy:n kautta.

– Finnvera on useimmiten ensimmäinen pääomasijoittaja yrityksessä, sillä tällä hetkellä Suomessa ei bisnesenkeleiden lisäksi valitettavasti ole juurikaan sellaisia yksityisiä pääomasijoittajia, jotka olisivat keskittyneet sijoittamaan toimintansa alkumetreillä oleviin yrityksiin. Yksityiset pääomasijoittajat sijoittavat mieluummin kasvuyrityksiin, joilla on jo näyttöä kansainvälistymisestä. Finnvera voi ottaa enemmän riskiä, ja juuri tätä siemenvaiheen rahoitusaukkoa paikkaamme pääomasijoituksillamme, Finnveran pääomasijoitustoiminnasta vastaava toimitusjohtaja Leo Houtsonen kertoo.

Aloittaviin yrityksiin sijoittavan rahaston toiminta alkoi Finnverassa kuusi vuotta sitten. Rahaston varat ovat tähän saakka tulleet Suomen valtiolta ja institutionaalisilta sijoittajilta. Sijoituksia on tehty 165 yritykseen yhteensä noin 68 miljoonaa euroa. Sijoitukset tehdään vähemmistösijoituksina eli rahaston omistusosuus yrityksistä vaihtelee 10–40 prosentin välillä. Keskimääräinen sijoitus on noin 360 000 euroa.

Finnvera vaikuttaa sijoituksillaan myönteisesti suomalaisten kasvuyritysten syntyyn, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä myös uusien työpaikkojen luomiseen.

Lisätiedot:
- sijoituspäällikkö Erkki Välttilä, puh. 020460 3580
- juristi Mikko Paakkanen, puh. 020460 3983
- controller Sanna Hynynen, puh. 020460 3985

http://www.finnvera.fi/Paaomasijoitukset

Jaa sivu: