Content Section
Uutiset

Finnvera: Olemme varautuneet koronan myötä mahdollisesti lisääntyvään rahoituksen kysyntään

""
Published date

Rahoittajien on varauduttava koronan myötä lisääntyvään kysyntään ja joustavuuteen suhtautumisessa esimerkiksi maksuaikoihin. Korona-viruksen vaikutus niin suomalaisiin pk-yrityksiin kuin vientiinkin korostui keskusteluissa, kun elinkeinoministeri Mika Lintilä avustajineen tapasi tänään Finnveran johtoa.

– Rahoittajien on varauduttava koronan myötä lisääntyvään kysyntään. Poikkeuksellinen aika vaatii rahoittajilta joustavuutta suhtautumisessa esimerkiksi maksuaikoihin. Tilanne on vakava ja Finnveralla on oltava keinot hoitaa osaltaan tilannetta niin, että taloudeltaan terveillä yrityksillä, joihin epidemialla on vaikutusta, on mahdollisuus päästä tämän ajan yli, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Finnveralla on 24 500 asiakasta ympäri Suomen useilla eri toimialoilla. Koronan vaikutukset eivät näy yhteydenotoissa vielä, mutta yhtiö on varautunut tilanteen muuttumiseen.

– Meillä on aiempien kriisien pohjalta kokemusta vastata poikkeuksellisen tilanteen synnyttämään kysyntään ja yritysten rahoitushaasteisiin. Tärkeää on, että yritykset olisivat ajoissa yhteydessä omaan pankkiinsa ja tarvittaessa myös suoraan Finnveraan, toteaa Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Pauli Heikkilä p. 029 460 2400

Liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä p. 029 460 2576