Content Section
Uutiset

Finnvera ja IIC (Inter-American Investment Corporation) solmivat yhteistyösopimuksen

Published date

Finnvera ja IIC (Inter-American Investment Corporation) ovat solmineet yhteistyösopimuksen Calgaryssa Amerikan Kehityspankin vuosikokouksen yhteydessä 25.3.2011.

IIC on osa Amerikan kehityspankkia. Se on luotottanut vuodesta 1989 lähtien pieniä ja keskisuuria yrityksiä Latinalaisessa Amerikassa noin USD kolmella miljardilla. IIC luotottaa suoraan yrityksiä sekä yrityksiä rahoittavia pankkeja. Pankkiluottojen kautta IIC laskee rahoittaneensa yhteensä yli 800 000 pkt-yritystä Latinalaisessa Amerikassa. Luottojen lisäksi IIC myöntää yrityksille takuita, sijoittaa yrityksiin pääomia sekä toimii teknisenä neuvonantajana. IIC on rahoittanut yrityksiä mm. maatalous-, kemikaali-, muovi-, paperi ja sellu- sekä prosessiteollisuussektoreilla. Viimeisenä kymmenenä vuotena se on ollut aktiivisin puhtaan energian ja teknologian saralla.

IIC:llä on Aa 2 -luokitus Moodysiltä ja AA S&P:ltä. Luokittelijat pitävät pankin operatiivista toimintaa tehokkaana ja läpinäkyvänä. Pankin jäsenvaltioina ovat mm. suurimmat kehittyneet teollisuusmaat. Yhteensä jäsenvaltioita on 44, joista 26 luottojen kohdemaita Latinalaisessa Amerikassa. Suomella on edustaja pankin hallintoneuvostossa (Board of Governors). 

Sopimus lisää Finnveran toimintamahdollisuuksia Latinalaisen Amerikan korkeamman riskin maissa. Rahoittamalla ja takaamalla hankkeita yhdessä IIC:n kanssa Finnvera hyötyy IIC:n paikallisosaamisesta. Myös luottoriski kehityspankkien rahoittamissa hankkeissa on pienempi; hankkeita valvotaan tehokkaasti, eikä suhteita kehityspankkiin haluta tuhota huonolla maksukäyttäytymisellä.

IIC:n verkkosivut

Jaa sivu: