Etsi Finnverasta

Uutiset

Edellinen sivu

Finnvera info -lehti: Yhden miehen ihmeestä kansainväliseksi vientiyritykseksi

20.03.2015

– Yksi mies, läppäri ja työhuone kotona. Tämä oli Nocart Oy vajaat viisi vuotta sitten, kun päätin lähteä toteuttamaan visiotani, kertoo toimitusjohtaja Vesa Korhonen uusimmassa Info-julkaisussa. Yritys tarjoaa ratkaisuja pienvoimalaitosten sähköntarpeisiin hyödyntämällä uusiutuvaa energiaa. Kun tarjouspyyntöjä kehittyvistä maista virtasi ovista ja ikkunoista, oli aika kääntää kurssi kohti Afrikkaa ja Aasiaa.

Vesa Korhonen toteaa, että jos he olisivat osallistuneet Finnveran Vientikaupan rahoitus -ohjelmaan puolitoista vuotta aiemmin, olisivat Nocartin viime vuoden luvut olleet vielä huimemmat. Vuonna 2014 kasvua edellisvuoteen tuli 177 prosenttia, ja liikevaihto lähes kolminkertaistui. Hän ennustaa vuodelle 2015 jopa kymmenkertaista tai sen ylittävää kasvua. Mielenkiintoiseen tarinaan voit tutustua myös alla olevan videon avulla.

–  Surkuttelun aika on ohi: Suomi kaipaa rohkeutta, luovuutta ja energiaa innovoida ja uudistua, toteaa työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio. Suomalaiset pelkäävät liikaa epäonnistumisia, ja toisaalta liike-elämässä menestyjiä saatetaan katsoa kulmien alta. Hänen mukaansa Suomessa on hyväksytympää tienata miljoonat formula-auton ratissa kuin yrittäjänä.

Kattojen pinnoitusta tekevä JJ-Pinnoitus Oy luottaa toiminnassaan siihen, että hyvin tehty työ kantaa pitkälle. – Paras mainoksemme onkin se edellinen hyvin tehty työmaa, sillä hyvä kello kauas kuuluu, toteaa toimitusjohtaja Janne Hokka. Ahkera asenne toi varkautelaiselle yritykselle vastikään alueen Vuoden Uusyrittäjä –palkinnon. Finnveran rahoitusta JJ-Pinnoitus päätyi hakemaan tuttavien suosituksista. He olivat kuulleet yhteistyöstä hyvää palautetta monelta yrittäjältä.

Lisäksi liiketoimintajohtaja Katja Keitaanniemi kertoo Info-lehdessä lisääntyneistä mahdollisuuksistamme rahoittaa erikokoisia yrityksiä.

Finnvera info (PDF)

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot