Content Section
Uutiset

Finnvera Info -lehti: Ministeri Rehnin mukaan yrittäjyyden tulee olla houkuttelevaa

– Yrittäjyys pitää saada entistä houkuttelevammaksi rakenteita purkamalla ja uudistumisella, toteaa elinkeinoministeri Olli Rehn uusimmassa Info-julkaisussa. Yritysten rohkeus hakea mahdollisuuksia maailmalta on hänen mukaansa menestyksen edellytys. Kun kasvua on näkyvissä, julkisen vallan on helpompi tulla yrittäjän avuksi.

Kiertotalouden uranuurtaja CrisolteQ Oy jalostaa hyödyntämättömät teollisuuden raaka-aineet jatkokäyttöön. – Olisi hienoa, jos Suomessa ymmärrettäisiin kiertotalouden tarpeellisuus. Vaikka peliteollisuus on hieno ala, Suomi ei menesty pelkästään sillä, sanoo yrityksen perustaja Kenneth Ekman. – Finnverassa on ymmärretty hyvin alan tulevaisuuden näkymät ja laajat vaikutukset. Ilman Finnveraa emme pystyisi investoimaan tai kasvattamaan tuotantokapasiteettia tätä tahtia, toteaa Ekman. Mielenkiintoiseen tarinaan voit tutustua myös oheisella videolla.

Yritystoiminnassa etsitään kuumeisesti tapoja lisätä tehokkuutta ja tuottavuutta. Robottijärjestelmiä kehittävän Jarobo Solutions Oy:n toimitusjohtaja Joona Riekkisen mukaan robottijärjestelmät toisivat työtiimeihin luotettavan ja ketterän lisän erityisesti mekaanisissa ja toistuvissa tehtävissä. Tuotekehitykseen ja markkinointiin yritys on saanut rahoitusta pankista ja alkutakauksen Finnverasta. – Pankki hoiti käytännössä koko prosessin, mutta tein itse hyvän pohjatyön, toteaa Riekkinen.

Mikä on Team Finland, ketkä sen toimijoita, mitä hyötyä yrittäjälle, mihin yrittäjä voi ottaa yhteyttä? Muun muassa näihin kysymyksiä ylijohtaja Petri Peltonen työ- ja elinkeinoministeriöstä vastaa Info-lehdessä.

Finnvera Info, syyskuu 2015 (PDF)